[Viu TV] 女神降臨(4)

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
而家見到書竣就覺得好心酸編劇點解要咁對佢
呢兩集兄弟情好正
修豪同書竣和好就到朱靜同秀貞決裂
下集秀貞直接攤牌 成班同學都翻面扮唔識
明明書竣係朱靜背後做左咁多野 ⼀直默默關心佢 但朱靜咩都唔知 陰公
我諗起江南美人個女二bitch係一開始已經睇女一唔順眼
成個觀感都冇咁差
姜秀一開始個人設咁好都要寫成咁
江南美人女二最後係休學改過,唔知姜秀又會點洗白呢
醫院個到點會認唔出朱靜把聲
朱靜會唔會到結局都唔知
留個名 我依然處於睇女二睇到炆嘅狀態
琴晚揾頸鏈嗰幕我覺得佢開始估到啲 如果佢唔知嘅話對書竣真係好唔公平
都唔係既
修豪同朱靜溫書個陣
之後又跟埋一齊去唱K
其實秀貞都有啲情緒變化

不過可能嗰陣時嘅佢專注學業 / 未發覺自己可能鐘意佢
應該係後尾修豪開始關心佢嘅時候 佢覺得咁難得有個人關心佢
嗰種情緒就發酵左出嚟

利申:9up 純粹我自己覺得
可能如果跟返漫畫一開頭就bitch嘅話
後尾會冇戲睇
因為修豪一定show都唔show佢
邊有位比佢入
喺韓國
嗰時我拎過朋友嗰支搽咗一個星期 (去之前係石頭瘡谷緊嗰種)
搽咗一晚消腫咗冇咗紅但摸到仲有喺度
搽第二晚就謝哂 但第二次會有dd刺痛感

同埋佢design到好似一支膠水咁 點兩下就ok
呢支野好似韓國本土都有啲難買 印象中唔係間間藥局都有

啱啱睇完12
屌你老母女二幾撚時死
佢一邊妒嫉一邊支持
謝哂係真 但有刺痛感唔知會唔會有咩敏感肌唔用得嗰d
自己衡量下先落手買
女二要愛護 唔可以話佢
支持女二
其實會唔會係秀貞出國 佢後尾良心發現但已經面對唔到輿論壓力所以出國個臭bitch走啦 唔好搞大件事 屌如果連劇都兩個做朋友嘅話真係條氣唔gur
啱啱睇完12,書竣真係型到癲朱靜同修豪好sweet咁係屋企門口錫嘅時候好驚書竣突然彈出嚟,書竣已經被虐得太多

朱靜好慘,俾個朋友夾埋以前嘅欺凌者搞佢全間學校都對佢指指點點,好彩仲有修豪同書竣幫佢不過好想朱靜鼓起勇氣為自己出頭,唔想佢剩係靠修豪書竣為佢出頭

又話唔可以俾屋企知,又係屋企門口放閃,陣間阿媽出嚟扔垃圾就好笑雖然基本上冚家都撞過佢地拍拖
覺得柔娜本身個人真係好Girl Crush 唔好做bitch啦
病人衫都咁屈機

From Astro Vlive & Naver (多圖大家慢慢J)

https://m.post.naver.com/viewer/postView.nhn?volumeNo=30525586&memberNo=1985604&clipNo=16
阿媽好似未知
得阿媽唔知 究竟阿媽會點知呢
屋企門口個到我私心想兩班人撞到
修豪書竣幫朱靜出頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞