Youtube依家迫你睇晒15秒嘅廣告

531 回覆
897 Like 17 Dislike
俾人強姦大大聲講又好馨香咩
一買機就root機加YouTube vanced同adaway,0廣告咁濟
我講真呢條友好似有啲弱智 各位咪俾佢乘機騎劫post
premium表示唔知你up乜
冇野既 但希望你會另外課金支持下你欣賞既content creator囉
個個都做免費仔youtuber好難生存 尤其香港果啲
電視可能都會睇成個鐘既節目
youtube睇個2分鐘既video, 賣個幾十秒既廣告
點解唔俾錢做 premium?
宜家 big tech 已經係原罪,你點解做到間野咁大啊?你地D big tech 應該開善堂,冇資格賺錢
係英國都有on9大陸手機驚廣告
多數係電腦用Adblock chrome / Firefox 睇 冇廣告好正 iPhone 就好少會睇YouTube 因為block 唔撚到
理直氣壯
YT membership 同 patreon 都有用
就係唔撚睇廣告
YouTube 黃標晒我最鍾意睇嘅 Youtubers
點解我要睇廣告

講賊仔
賊撚得過 Youtube 一個黃標
就沒收人地幾百萬 views 收入?
賊撚得過亂咁批 copystrike
將人地彈莫扎特嘅片啲營收送俾 Sony?
賊撚得過 Google Search filter 晒 odysee 嘅 content?

弱智就認啦
懶得裝 VPN / adblock 咪認囉
個人要幾自卑
先會將優越感建立喺 YouTube premium 之上
用咗premium 好耐 唔知你講緊咩
我指係big tech
姐係Google Apple Amazon呢啲科技巨頭
用Signal作類比根本唔適當

係明既server, IT狗人工, maintainace樣樣係錢
對於科技巨頭 呢啲成本微不足道

我針對既係科技巨頭既資本霸權
今日佢可以安插15秒硬性廣告
他日可以變本加厲 30秒廣告 完全禁晒所有ad-block
但仍然要用Android iOS 服務
除非你想由零開始揼石仔 過番原始生活
睇ODYSEE囉 唔洗煩
弊在佢壟斷市場 欠缺監管
鐘意recommend咩畀你睇就recommend 咩
攞你d 資料做大數據分析賣畀人
仲要想黃標邊個就黃標邊個
即刻取消下一個月啦

唔好再助長big tech霸權啦

美帝係咪真係有所謂反壟斷法?
全球得一個youtube台
佢想黃標你就黃標你 ban鳩你google acc 就ban鳩你
同普通youtube一樣,可以用返google
長遠來講都係LBRY呢類用區塊鏈去中心化先有長遠發展

youtube d政策係加速佢嘅沒落
宜家 屌你老味 一段11分鐘既片 竟然夠膽死比三條廣告我 每聽完一首歌就出一條廣告 啲廣告就來同啲av 網有得比
官方修改版其實真係好好用
保持住同官方版有嘅功能之外
仲有額外嘅功能
唔怕有啲功能冇咗
我依家fb, ig 同 youtube 都係用緊官方修改版
所以好多人講緊嘅咩FB會偷聽你講嘅然後賣廣告我跟本唔知
因為我已經幾年冇喺FB見過廣告
唔係話唔怕FB攞你私隱, 只係唔會比廣告影響你睇緊嘅內容

以前我仲用緊官方ig嘅時候真係用到個人傻傻地
啲story隔3個又有一個廣告, 啲post又係,
一裝咗修改版即刻舒服哂
唔止冇廣告, 仲送埋下載功能
雖然小弟都係用vanced
但係用vanced adblk嗰啲人憑咩大大聲咬返啲premium users轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞