[WithU] NiziU 討論區 (4) 未光CB - 人紅自然多 Job 做

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
Lawson 便利店、shibuya109商店
睫毛膏
take a picture又係jyp作詞同編曲
ok ge 冇問題
之前聽 coca cola cm 嗰段大家都話 ok
唔驚
So far佢寫既歌係幾啱日本人口味,同埋係幾啱niziu 跳唱,感覺唔辛苦,易唱易入耳。
架仔係輸出能力差囉輸出唔到去外國
呢幾年已經好左
之前好多團上yt睇mv都係得short version甚至唔比睇
同韓仔種主動文化輸出完全相反
咪搞到kpop越做越大連歐美地區市場都比佢食埋,架仔自己都送左好多錢比韓仔
sony應該都係睇中呢個機遇先搵jyp合作想食返kpop個市場
講起
好耐之前睇 music station
聽到 hey say jump 有首歌幾好聽
之後上 youtube search MV
竟然得 MV嘅廣告,仲要係人哋手錄電視 480p
好同意,尤其係有d fans club居然要有日本地址先申請到
係 lor
起碼好似韓團咁 , 有得做 2 等公民

到依家我都未搞 WithU acc
好似係因為碟會包埋mv,所以大部分都唔會有全首mv放上網。不過近年已經好左,唔少mv係YouTube 已經可以睇晒成首

有錯請指教
不過近年已經好左

都係
香水丶Da pump d MV youtube 都有
丁家係咁 除左嵐之外佢地d歌係app都無得聽
mv好多得short version
差唔多所有日本既團都係咁 真係激死
唔只 twice
所以我不停求緊 NiziU 可以玩 live
幾樣野啦。
1. 日本係第二大音樂市場,其實就淨係滿足日本市場都夠食架喇,唔係都唔會咁多韓團過日本搵食。
2. 蘿蔔腳、雞仔聲都唔係日本唯一既審美標準。睇下幾多女演員、寫真藝人、模特兒係主打長腿。好多銷量、人氣勁既女歌手都好靚聲。
3. 日本既藝人、作品好多都有自己風格得嚟,其實外國人都鍾意,係爭在日本政府、企業有無心機同策略向海外輸出。
日本文化輸出一向都好勁
睇下pokemon同高達就知
係jpop前幾年唔知做乜好似鎖國咁唔出口去其他國家
不過呢幾年已經好左
日本政府應該想襯奧運咁難得嘅機會去輸出日本文化
sony就早著先機,呢幾年食住呢個勢大搞音樂產業,而家日本紅嘅歌手差唔多全部係佢嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞