[WithU] NiziU 討論區 (4) 未光CB - 人紅自然多 Job 做

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
新組合都算好左d,起碼擁有自己既YouTube channel
之前喜多川時期出道既大部分依家都未有官方ig架
希望niziu都會玩live
不過照計應該會,因為都係jyp
動漫遊戲呢啲日本過往視為次文化既野就同樣着重內銷同外銷,但影視流行樂呢啲主流娛樂內容就一直都唔大意欲向外國推廣。唔知係咪牽涉到真人既野,要處理既事項太多太麻煩。

同埋可能日本企業認為外銷娛樂文化既成本效益唔係咁大,但忽略咗強大既文化輸出能夠為日本產品帶來巨大既宣傳效果,嗰度既收益先係重點。所以睇韓國cj去外國搞嗰啲大型kpop活動k-con嗰啲,除咗音樂舞蹈表演,一定會sell埋k-food, k-beauty,入面好多都係自己公司出既食用品。
唔洗擔心 la
啱啱出道兩個月咋

咁睇得起sony同jyp要搞返起日本市場。
我就認為日本市場不嬲都大。sony旗下46系啲團大多數係男飯,見twice, izone呢類kpop女團咁吸女飯,咪同jyp合作整隊出嚟開拓下女性客源。係估唔到同時咁受叔叔姨姨歡迎啫。
開得live都係飯睇既啫,邊會當綜藝節目咁睇?開live講下日常做咩讀下留言就夠啦,生鬼既當bonus。
sony根本一早就係akb沒落之後就食晒成個日本市場
而家係見46 d女開始畢業先整多項保險去維持係日本個影響力
同埋sony呢間世界最大唱片公司嘅最終目標應該唔係食晒日本咁簡單
佢係想擁有屬於自己嘅kpop系團體去賺晒全世界kpop fans嘅錢
nizi project只係開始
時代開始轉變,睇而家啲年青日本藝人好多都會接觸外國文化,應該新一代會愈來愈多人願意到國外探索機會。
開個ig Twitter好難為佢地咁
綜藝感呢d慢慢黎
中意睇佢地自己vlog或者出去玩多d
可能我本身麻麻地綜藝
+1
綜藝只係加分項
最緊要係見到班女有野玩
TWICE全能......
建議可以睇下佢地早期d綜藝
就知綜藝感可以練出黎
又變左色
果然係變色龍,不過好傷頭髮。

過兩日有成員生日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞