[WithU] NiziU 討論區 (4) 未光CB - 人紅自然多 Job 做

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
變心
金髮
Nina 唔知
但你見 Rima 都要 keep 住返學 , Nina 應該一樣
Nina 美國人未必受日本義務教育制度規管,或者有上遙距課程無公佈。
日本有藝能學校專門收明星讀
佢地好似唔係用出勤率計分,所以你會見到大把日本歌手演員都係15~18歲仲讀緊高中
當然唔係藝能學校既,經紀人公司就會同學校傾下,例如演唱會當成課外活動加下分咁(未fc)
不過唔好以為藝能學校就代表升唔到上去,有d藝人依然上到大學甚至名校
所以都係睇藝人本身想唔想讀書

其實日本真係好多好細個既歌手演員,對比起nina感覺已經唔算好細個了
出道前就確定登上紅白 日本最強新女團 NiziU

https://www.youtube.com/watch?v=5odvVsAM_yI
幾佩服櫻井、山p呢啲Johnny's偶像,又紅又忙都考到入慶應、明治呢啲名校。
但佢本身咪返左日本讀書既
................
係有喺日本返學,但nizi project韓國合宿嗰期都無話過佢似miihi 咁要返日本處理學業,又無影過佢似rima咁做學校作業,唔知係咪退咗本身間學校。
H&M 條片影到rima好型同阿媽一樣都咁有model feel
有其母必有其女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞