[討論]超人Ultraman [12] 究極走佬生命體

1001 回覆
9 Like 0 Dislike

終於嚟啦
係咪冇燈超人?btw 啲cg 柒到喊
暫時唔會,咸超係庵野同東寶炒大鑊後而搵圓谷合作產生出黎
算係對抗作
庵野自己都係咸超fans,eva作品都有將咸超滲透入去
老實講,睇到有D尷尬,好似睇緊青春劇咁,
唔似一般超人系列,可能因為設定上係高中生?
同埋因為我睇完Z同ORB先返轉頭睇銀河,覺得禮堂冇咩後輩嘅感覺,
可能因為太郎係隻公仔,一D威嚴都冇
整體黎講,感覺銀河係試緊水溫,有佢想表達嘅訊息,
因為得11集,感覺演員本身都未有足夠成長,
同埋D畫面真係差左少少,有D粗糙,
去到S就大路返,似返成個超人系列
拍銀河果陣圓谷仲係好窮
你見佢淨係得後山景就知
公仔變身都幾趕客
不過就係因為咁先可以迴光返照繼續拍新世代
所以銀河地位一向都好高
之後客串果陣成個大佬咁發施號令
正如上面巴打咁講
銀河嗰陣圓谷窮到燶
用公仔變身係盡地一煲
雖然觀感唔太好但可玩性高
所以後面先build up到新世代
成套後山王單就水準就真係麻麻
但衡量返當時環境之後 會畀返啲分佢
同埋呢11集係能夠令觀眾鍾意銀河呢個超人
真係打得好有型
銀河呢個超人其實真係唔差
啲招式都多幾好睇
係真係當時太窮無辦法
銀河地位高唔高就難講啲
論人氣一定係Orb高
不過佢係新世代開山作
所以新世代集結都會搵銀河做center
(其實銀格1嗰陣坂本係諗過畀Orb做leader,但最後都係用銀河,定性咗佢係新世代之首)
但如果根岸拓哉可以成熟啲去演繹就更好
而家始終好似𡃁仔扮大條咁
又或者搵返杉田配返銀河本尊
其實我覺得orb要離隊自己做返個游俠好似tiga 咁先會好睇
而且佢同JJ一路周圍走先附合返設定 又方便繼續吹到有新能力新form
其實想睇orb有個屬於自己能力嘅新form唔係借,或者佢被個光環認定為O50最強戰士所以又俾新力量新武器強化
final form咪自己力量
我會去睇銀河,主要因為個造型同歌,其次係因為睇完X,所以有興趣睇返銀河
銀河玩長槍真係好型,個人特別鍾意呢種
我諗巴打係想講base on ORB origin,唔借前輩力量轉form
同埋整個真正最強form係自己能力(o50力量)進化,宜家最強係三重
https://youtu.be/tYA6NYVeXkw
首歌真係冇得輸
不過三重無論造型定表現,比人嘅感覺都好似弱過orb origin
堅架同faiz一樣
夜晚著全燈無一個new generation夠佢型
鍾意聽堅架s首op
https://youtu.be/_gmDg6V4zCg
呢首好熱血

agger
所以你明點解會叫阿妹黎
阿妹黎係負責幫手叉電
如果計劇情表現應該係父子組最強

orb origin與其話佢表現強 不如過劇情上好明顯真係呢個形態係用得最順手

霞~下~下~哈~下~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞