[討論]超人Ultraman [12] 究極走佬生命體

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
本身見上年講特攝,個個都話Z好睇,點知一睇就睇哂成個新生代同劇場版,後悔當年冇再睇超人呢個系列
想知仲有邊D要補返,orb origin?銀河格鬥?有冇分先後?
諗住補完比較新既,返轉頭睇cosmos同Mebius
但小金人有係今年z舞台劇岀 時間線係z tv後 應該唔會死掛
愛染愛染
不如你講下你睇咗啲咩
唔知你未睇啲咩好難講
只係睇哂新生代正劇+劇場版,上wiki望過中間有一埋列傳,CHRONICLE,格鬥,唔太識邊D只係回顧,邊D有劇情上既推進
列傳同chronicle 大部分都可以skip
好似而家星期六播個套咁
都係攞嚟未播新超人嘅時間
如果未睇zero嘅都可以睇zero chronicle 嘅
不過個人最好就跟電影睇

Fight就外傳嚟 eg: fight victory, fight orb
呢啲就可以補返,會有新型態

Orb都仲有套origin saga,呢套就前傳嚟嘅
睇完再睇Z就明隊長望住個帝拿幣做乜

仲有睇埋galaxy fight

睇下有冇巴打再補充下
巴打竟然睇晒R/B同TAIGA
厲害
死啦,又要走佬
唔該巴打,等我繼續去睇先
超人同怪獸好似cg嚟,有啲假
我本身都冇諗住睇哂新生代,但係點知睇到停唔到

其實R/B我個人幾鍾意,不過後期個個自說自話咁,有D可惜

TAIGA真係咁多套入面睇得最辛苦,可能我冇睇過昭和時期,
睇D留言好似話好多致敬位,不過我覺得同伴之間嘅好似差咁D羈絆,
比起其他作品,兩個女角都唔似女主,定係我誤會左Tregear先係女主?

不過睇哂新生代就明白點解Z評價咁高
都係主觀感覺,如果有錯屌細力D
開頭幾秒以為真哥斯拉畫面

咁之前坂本都講過話究極生命體個種族會成為超人一族既宿敵
RB老母出返到結局都ok
taiga我都棄左
推到拎多鑊最佳電影
唔關有冇睇昭和事本身taiga就係拍得差
有冇訪問講過會拍成一個系列 好想見到seven同佢堆怪獸
zero腰痛
印象中geed果陣佢都係帶住傷穿越時空?
臨埋尾先恢復番
佢腎虧係成世斷唔到尾,Geed入面頂極惡貝利亞24個鐘已經好勁
巴打睇銀河後山覺得點?
爆埋隻手鐲
多得令人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞