MLB OFFSEASON 教士發撚左達討論區(3)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
筒香準備改做
真係調左
但反而係靠下位打線打分
我開Angels打BOS睇Plawecki即刻打咗支HR
之後轉台睇Twins Kepler即刻打咗支HR
之後轉台睇Mets打Rays Lowe即刻打咗支HR
做乜鳩
調左即刻贏
仲要係Trout上左壘Shohei全壘打
完美劇本
睇親comment都發覺外國人吹奏shohei仲勁過日本人
可以投到101mph既先發
再加埋大聯盟上級既長打能力
尤其係佢夠力推打去左外野
根本就係怪物
是實係成個聯盟得佢一個先做到啲咁嘅野
deGrom同Greinke如果玩二刀流唔知係點

係咁吹奏 搞到我都有啲唔好意思
就好似用簽一條友既價錢簽左兩個人(一個投手一個DH)咁樣
Pujols話冇要求到日日出場
但天使會唔會做得咁核突最後一年先釋出
都唔係嘅, Pujols 今年都仲有啲生涯成就可以追,咁DFA 咗都可能係好事。不過Dodger 簽佢又唔知咩玩法
睇下Dodger個傷兵list先

一、三壘基本上得返Muncy 同Turner,Turner 休息邊個守一壘呀,同樣Muncy休息邊個頂

AJ 同 Cody都傷左
Taylor 要走去守外野
內野邊夠人

所以先簽Pujols 同筒香
係靚簽黎
好似連seager 都傷埋
條打線傷到咁
超低成本簽準名人堂老將同可改造野手頂住先
蝕極有限
今年係咪比教士落左降頭傷兵多到傻
呢到冇斧頭幫fans 係咪唔會有人知點解好似係咁輸
大谷啱啱支三分炮
球Fast ball高到冇得再高
照轟出去...
你老味係咪玩緊真人版mlb the show
醒嘅就唔好再投速球俾佢
嗰日Pedro Martinez都話佢最鍾意狙擊速球

不過真係好變態
總之係速球就打
對Boston逆轉炮係9局上2out 0-0 count 照打...
呢球三分炮直頭膊頭咁高 照打...
真係對住佢球球都投slider俾佢咩
痴線 咁撚高照打照轟
可能係Flecher教點打呢種高吊球
大谷的話打change up hard hit rate相對比較低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞