[HKUSPACE]召集所有太空人的面孔 (10) (我)完sem了!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
聽日mentorship program 可以見到幾多既絲真身
報個數先
1. 老雞

小妹會去

小妹唔去
Space新會然留名
有無巴絲有讀energy and environment等放grade

EE好正
聽日mentorship program 可以見到幾多既絲真身
報個數先
1. 老雞

小妹會去

小妹唔去

+1
小妹留在家中 鑽研鐵拳7算
報個數先
1. 老雞

小妹會去

小妹唔去

+1

小妹留在家中 慢慢煲劇
報個數先
1. 老雞

小妹會去

小妹唔去

+1

無人去
早兩日去左in太空

係一個長髮、戴眼鏡嘅男老師in我嘅
好奇想問下佢教得好唔好架
利申:In Arts in Languages and Humanities

Danny Leung?
Hi 各位你地好
小妹係17dse 學生等緊放榜
我預自己大約17-8 分左右
已經報左hkuspace aalh
過幾日要去interview,請問洗唔洗著suit?

學店嚟
除非妳好唔正常 17-8分一定收妳

明白了 哥哥你好好人
你讀咩架?

Engine
揀咗CS Theme

搞唔掂啲programming
冇揀到CS
好似gpa 高個啲都揀哂CS

same here

我識嗰啲冇個programming係掂嘅
IDSA 一人carry全gp

覺得讀ENGINE既好勁

原來太空咁多絲打
sem 1無報non jupas 依家乜都冇
利申: gpa 2.x

2點幾先?如果低過2.3就要自己考慮清楚仲應唔應該讀落去
因為如果你得2.3既話,之後yr2果兩個sem既CGPA要過3.7
咁樣overall先會過到3
但你要記住yr2會多D group project 如果無好teammate既話GPA會插水
如果只係為左完左個ASSO/HD既話 你就無乜懸念
如果你想讀ugc degree就要考慮清楚啦

上年個陣yr1 sem1 gpa3.1x,sem2 2.6x搞到cgpa得2.89 之後sem3努力讀有3.28都係拉到上3.04

我當左佢兩個sem既CGPA係2.3黎計

基本上是但衰一個sem都好危除非你本身有能力上3.5或以上

有既話其實都好難會炒得咁緊要

每個sem都好重要,特別係第一個sem,好影響心情
要炒通常都係sem4
吉豚巴收到offer未

收到edu offer,已decline等thei offer

點解唔要edu offer?

讀五年,出到黎25,6歲不了

Thei呢?差1年?

差3年

你係咪認錯人仲等緊city poly

原來太空咁多絲打

全部假架
報個數先
1. 老雞

小妹會去

小妹唔去

+1

無人去

早兩日去左in太空

利申:In Arts in Languages and Humanities

唔知

有無鬚
原來太空咁多絲打

全部假架

你都未見過小妹就話假
sem 1無報non jupas 依家乜都冇
利申: gpa 2.x

2點幾先?如果低過2.3就要自己考慮清楚仲應唔應該讀落去
因為如果你得2.3既話,之後yr2果兩個sem既CGPA要過3.7
咁樣overall先會過到3
但你要記住yr2會多D group project 如果無好teammate既話GPA會插水
如果只係為左完左個ASSO/HD既話 你就無乜懸念
如果你想讀ugc degree就要考慮清楚啦

上年個陣yr1 sem1 gpa3.1x,sem2 2.6x搞到cgpa得2.89 之後sem3努力讀有3.28都係拉到上3.04

我當左佢兩個sem既CGPA係2.3黎計

基本上是但衰一個sem都好危除非你本身有能力上3.5或以上

有既話其實都好難會炒得咁緊要

每個sem都好重要,特別係第一個sem,好影響心情
要炒通常都係sem4
吉豚巴收到offer未

收到edu offer,已decline等thei offer

點解唔要edu offer?

讀五年,出到黎25,6歲不了

Thei呢?差1年?

差3年

你係咪認錯人仲等緊city poly

早兩日去左in太空

唔知

有無鬚

好似有 黃修平咁

咁係啦
原來太空咁多絲打

全部假架

你都未見過小妹就話假

至少ME是真絲
原來太空咁多絲打

全部假架

你都未見過小妹就話假

至少ME是真絲

Me都係
原來太空咁多絲打

全部假架

你都未見過小妹就話假

至少ME是真絲

Me都係

成班扮女人
原來太空咁多絲打

全部假架

你都未見過小妹就話假

至少ME是真絲

Me都係

成班扮女人

邊個?
原來太空咁多絲打

全部假架

你都未見過小妹就話假

至少ME是真絲

Me都係

成班扮女人

得你唔係絲
原來太空咁多絲打

全部假架

你都未見過小妹就話假

至少ME是真絲

Me都係

成班扮女人

得你唔係絲

臭男人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞