[HKUSPACE]召集所有太空人的面孔 (10) (我)完sem了!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
覺得ee好唔公平 cita人好多都有tips寫埋邊頁要溫 kec得個勁空泛嘅summary

咁2邊d卷係咪一樣?

係 cita人會黎kec考

咁都幾慘下

Cita人表示 所謂嘅tips同go through一次course summary冇分別

我上個sem乜野summary都冇
請問政府/房協intern係咪都未有任何消息

同問政府intern

巴打政府報咩部門
我報eu 四月中到依家都未有消息
覺得ee好唔公平 cita人好多都有tips寫埋邊頁要溫 kec得個勁空泛嘅summary

咁2邊d卷係咪一樣?

咁都幾慘下

Cita人表示 所謂嘅tips同go through一次course summary冇分別

我上個sem乜野summary都冇

係囉
有冇師兄師姐有philosophy ppt
soul冇
星期五考
求救命
新po留名
仲有兩日
連續兩日訓唔夠 飲完咖啡又手震腳震 差10號一科我就要慢慢還睡眠債
連續兩日訓唔夠 飲完咖啡又手震腳震 差10號一科我就要慢慢還睡眠債

個心跳成日時大時細咁

個心跳成日時大時細咁

讀書讀到咁

個心跳成日時大時細咁

唔好靠呢d stimulants提起精神,考試想要發揮得好係需要一個平穩嘅心理/生理狀態

個心跳成日時大時細咁

變幻莫測
仲有2日完
考埋聽日,但15號仲有Assignment 要交
仲有2日完

完左2日
有冇師兄師姐有philosophy ppt
soul冇
星期五考
求救命

個心跳成日時大時細咁

唔好靠呢d stimulants提起精神,考試想要發揮得好係需要一個平穩嘅心理/生理狀態

但上到大專/大學 其實有冇人可以早瞓到

個心跳成日時大時細咁

但上到大專/大學 其實有冇人可以早瞓到

考試期間早瞓(12:30)

咁2邊d卷係咪一樣?

咁都幾慘下

你邊個lecturer 啊
我D tips都中8成喎
除左bioethanol 果度伏左少少咁
跟住long question 要吹下pros and cons 咁
留名
留名

咁2邊d卷係咪一樣?

咁都幾慘下

跟住long question 要吹下pros and cons 咁

bioethanol要答d乜
有無巴打可以答到我

如果炒EA但CA加埋overall夠4成-5成分,呢科會唔會F?

例如某一科比重係40%assignment 60%exam
成個Assignment已經拎咗成科既3成,但exam拎得30%, total拉出黎有48% 咁會唔會合格?
因為我聽hkcc果邊係一條rule係CA同EA都要pass先合格到一科

感激
祝大家爆4有offer

咁2邊d卷係咪一樣?

咁都幾慘下

我都唔識 notes得幾粒字一張圖 果度成十分 我諗應該要用文字寫返張圖d字出黎
有無巴打可以答到我

如果炒EA但CA加埋overall夠4成-5成分,呢科會唔會F?

成個Assignment已經拎咗成科既3成,但exam拎得30%, total拉出黎有48% 咁會唔會合格?
因為我聽hkcc果邊係一條rule係CA同EA都要pass先合格到一科

感激
祝大家爆4有offer

唔會F
放心

咁2邊d卷係咪一樣?

咁都幾慘下

我都唔識 notes得幾粒字一張圖 果度成十分 我諗應該要用文字寫返張圖d字出黎

個題應該個個收皮
我望到十分呆左
有無巴打可以答到我

感激
祝大家爆4有offer

唔會F
放心

ThankYou
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞