[HKUSPACE]召集所有太空人的面孔 (10) (我)完sem了!

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
有冇人知ICC Lydia果班發生乜事 聽講好爛grade
到底真係爛定個別事件黎

真係爛
好驚AE爛grade
到底真係爛定個別事件黎

真係爛

有乜可能
好驚AE爛grade

我都好驚 T/f無一題識
好驚AE爛grade

呢科純粹睇彩數

當年我成份卷9做仲要pj做到成pat屎咁最後拎a+
有無人可以講講logic呢一科 如果平時分佔50% 考試佔50% 平時分有48/50 但係考試炒到得~30/100 有無可能B到
有無人可以講講logic呢一科 如果平時分佔50% 考試佔50% 平時分有48/50 但係考試炒到得~30/100 有無可能B到

無溫final?
另外想問幾時放gpa thx

無溫final?

算係啦 諗住靠之前既底去考exam 點知今年份卷伏到竟然唔識做
好驚AE爛grade

呢科純粹睇彩數

A+
派個A-俾我都滿足 唔想year1有科B range
好驚AE爛grade

呢科純粹睇彩數

A+
派個A-俾我都滿足 唔想year1有科B range

到底真係爛定個別事件黎

真係爛

有乜可能

我個friend話佢果組啲Journal全部爛Grade
所以上黎問下到底Lydia果班有冇人份Journal A到

利申上個sem讀完 好彩唔係佢教

group proj 爛爛地
同埋佢比分幾緊

往年經驗係calendar嘅tentative date前一個禮拜 今年set左係6月26 大概19-24號果幾日

往年經驗係calendar嘅tentative date前一個禮拜 今年set左係6月26 大概19-24號果幾日

邊度講
上年唔係六月頭咩
sem 1無報non jupas 依家乜都冇
利申: gpa 2.x

2點幾先?如果低過2.3就要自己考慮清楚仲應唔應該讀落去
因為如果你得2.3既話,之後yr2果兩個sem既CGPA要過3.7
咁樣overall先會過到3
但你要記住yr2會多D group project 如果無好teammate既話GPA會插水
如果只係為左完左個ASSO/HD既話 你就無乜懸念
如果你想讀ugc degree就要考慮清楚啦

上年個陣yr1 sem1 gpa3.1x,sem2 2.6x搞到cgpa得2.89 之後sem3努力讀有3.28都係拉到上3.04

我當左佢兩個sem既CGPA係2.3黎計

基本上是但衰一個sem都好危除非你本身有能力上3.5或以上

有既話其實都好難會炒得咁緊要

每個sem都好重要,特別係第一個sem,好影響心情
要炒通常都係sem4
吉豚巴收到offer未

收到edu offer,已decline等thei offer

點解唔要edu offer?

讀五年,出到黎25,6歲不了

Thei呢?差1年?

差3年

你係咪認錯人仲等緊city poly

邊度講
上年唔係六月頭咩

timetable 寫咗呀

邊度講
上年唔係六月頭咩

上年6月16出 原定日期係6月23

邊度講
上年唔係六月頭咩

估今年6月12出

邊度講
上年唔係六月頭咩

估今年6月12出

6月19

邊度講
上年唔係六月頭咩

估今年6月12出

6月19

計錯數,想講19號

邊度講
上年唔係六月頭咩

估今年6月12出

6月19

計錯數,想講19號

19號啦
完sem 多左好多新面孔
完sem 多左好多新面孔

me freshman
hi oldseafood
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞