遞信後老細chur我

629 回覆
61 Like 588 Dislike
請CEO都唔會半年通知啦痴線
爆佢屎渠啦
其實係好戇鳩,依啲低級位六個月真係寫出黎嚇鬼蝦新人
人地一句話聽日開始唔返工個老細真係咬佢食,無辭職呀你覺得曠工頂唔順咪炒,唔炒佢咪照出糧
冇cam咪推比細路手多多貪玩囉
未來六個月有人工,你又可以hea 做

老細點解會比你hea 六個月?
明明係個老細仆街喎,做咩屌樓主
諗起以前fg都遇到仆街老細
擺明就係恰你fg冇出過黎做野,定埋d不平等條例再呃9你,話好正常架
出面好多公司都係咁呀,有d仲衰呀,我對你好好架喇
仆街啦
fg第一份工我遞信,當時個仆街老細直頭唔收,唔俾我辭
佢話佢有權唔收,又哄下你話fg搵工難呀,你冇經驗架,好難請你
一陣又踩到你地底泥咁,話你唔係三大畢業,我請你你要多謝我呀
你仲夠膽辭職,後生仔要飲水思源呀

屌佢老母啦,好在我堅持唔撈,間公司係我辭職後1年就執撚左

所以樓主,上面咁多ching教左你路,按章工作就岩架喇
不嬲辭職撚都係大晒,老細驚過你
千祈唔好 Delete公司野刑事黎 之前有舊同事以為臨走前咁樣玩野可以撓起老細 結果俾老細告到坐監仲未出返黎 同埋啲資料俾出面it救得返 一般黎講公司重要資料有買保險
做小學都係一個月通知期..
好感動都唔明我分享香港地有咁既仆街腦細都被人屌,就係口講好撚多說話,到而家先醒先麻目

Dayoff Mute左公司whatsapp 諗起個老細同埋啲仆街同事係到問問問,又tag我又屌7我,但我一句都無覆就好笑
半年通知你FG都幾高級
唔講真係以為我係director
你唔係返左3個月咋咩 有咩問要問個新仔
係架我好重要架,所以最好我當然standby覆whatsapp
上市公司CEO都唔使6個月喎
唔洗理屌人個班傻鳩 祝佢哋有好老細
既然合約寫6個月, 咁你咪跟返合約個工作時間做野lor
btw, Windows有個task scheduler, 可schedule指定時間run某bat file

例如last day後1星期先run
del file又得, rename file又得
我都幾肯定垃圾樓主一樣都唔敢做
諗返起俾左信後果1個月,老細幾驚我有咩頭暈身慶
你日日唔舒服,擺到明曠工都吹你唔脹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞