返工見過同事做過最痴線ga野係咩

756 回覆
1383 Like 25 Dislike
我成日剪
牛b屎了
叮蛋
然後爆炸
咁我想問下如果我用手機睇youtube 佢會淨係知我上左youtube定連我睇咩片都知
有個老屎忽返工打機,睇片,串老細
理論上係睇咩片都會知
不過佢要知道 邊一部係你部手機
我自己依家上網多數用data算 雖然我覺得應該都無咁得閒check 但都係用data安心d
哦 你返工睇咸片
洗魚洗雞洗菜都見過
你唔on 9到改自己部機個名理論上係track 唔到嘅.
第二, 要睇吓你公司點連wifi.
好似我公司咁, 員工要用windows login 黎連, 所以會track 到.
唔係啦 我office 個位周圍都係人 係唔想比人知自己做咩姐
就咁入wifi password架咋
咁你唔改部機做 "97的iphone"咁其實係冇問題
最多如果track 得勁啲係睇吓由邊Access Point 連入.
不過如果泥話hai普通比個share password 你地連wifi, 多數都冇事.
況且唔係成日出alerts 邊個咁得閒去日日睇啲log
我係諗過其實如果真係想知 可以對比返電腦上過既網 因為我地用office電腦
如果某部手機同邊部電腦上既網接近 其實都估到
但唔會咁得閒
淨係知佢以為個boy仔死咗
唔會track到邊部機近邊部電腦, 暫時應該冇咁仔細
最多咪成個area 嘅同事比人懷疑.
瀨屎
我意思講緊d 瀏覽紀錄
即係我用電腦搵完 例如啦 xx酒店自助餐
又用手機search
咁咪應該估到係邊個部手機
舊公司有個同事請左假都照返
請病假 病到九彩又照返
hr都叫佢唔會請左假又返工
無人夠佢玩
check mac address 就知邊部機
完全睇唔到,發生咩事
cls 穿櫃桶底都唔炒
10:00 成班開始洗米煮飯 係office 倒瀉米執米
曬咗老細一片好心
好老細 但係撞唔到個好員工
我聽過有位巴打喺一間物流公司做,負責幫貨船入油。果日有架船要出航遠行,咁巴打就一如往常咁打滿佢,送佢一程。過左一段時間巴打就發現今次HiHi嘞,原來架船係用柴油嘅,點知佢一時錯手入左汽油。其實入錯油都冇咩,架船又唔會因為咁爆炸死人嘅;最多都係死火,啲貨就遲幾日到。不過公司就要賠錢,而佢都有俾人炒嘅心理準備。我諗佢當時都仲心存一絲希望,希望架船聽聽話話,捱到去終站。 不過架船真係喺太平洋島嶼擱淺左。巴打心諗出得嚟行,預左要還,已經準備定執包袱。果然好快就收到消息,不過炒嘅唔單止係佢,而係成個部門十幾人,連上司嘅上司都俾人炒埋。點解呢? 原來係架船上面係載住一啲化學物品,擱淺之後洩漏到成個海都係,公司要負責處理污染物,一賠賠幾億。而事件裡面最無辜嘅係附近一個水清沙幼嘅太平洋小島,因為生態災害,要即時封鎖隔離。 就因為遠在香港嘅巴打一時錯手,將一個太平洋小島毀於一旦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞