返工見過同事做過最痴線ga野係咩

756 回覆
1383 Like 25 Dislike
其實佢哋都係對客 覆下Email開下video meeting
冇咩嘢要係office做
老細咁都唔炒佢應該有佢嘅原因
可能有老細痛腳喺手
可能同老細有特別嘅關係
可能有公司好重要或者機密嘅資訊所以老細點都要養住佢
可能工作能力好強在家工作都冇問題
又或者只係單純係你老細弱智
係公司自學法文,整刺繡,玩online scrabble, sudoku, 完成左一個master degree, 最近仲係個位度剪埋頭髮
後生女 平時都好nice無咩特別 係會話自己有個韓國男朋友疑似有d ff傾向
直至呢單野發生先知佢堅short short地 老細拉左佢入房傾 第二日就唔見佢返工了
當場炒左 冇賠錢
我都有個白痴既
個位可以有成20支消毒噴霧
每10分鐘就勁噴隻手10幾20下
重點係番到公司就唔帶口罩 咁有撚用咩
wtf
拎部ps4返黎係counter部電腦度打機
你講乜都得啦
痴線嫁喎真係
今年真係無除咗因為WFH,仲有就係而家病會搞到好煩
聖誕假前無學生有senior少少嘅同事喺學校烤雞、有十x個後生啲嘅老師喺班房開紅酒enjoy life
利申: 其中一個🤪
兩年前, 有一日返工, 老頂(男性) 突然間買左杯咖啡比個男同事, 仲要同佢講 呀邊個, 我今日見老麥咖啡買一送一, 我特登買杯送比你

PS: 我同事平時好少同佢老頂傾計, 講公事外其他野都冇咩點講過, 但係佢老頂成日都借D2搞佢, 例如仲試過係我同事去痾屎既時候去佢背囊到攞佢飯盒出來幫佢丁 (都唔知有冇射過D咩落去)
都試過返一份PART TIME, 我間房係男廁對開, D隔音布D差差地, 突然間聽到我老細呠完幾聲好大既屁之後再洪水式咁痾屎, 佢痾完之後仲要好大聲 "呀....呀..." , 方死冇人知佢痾屎咁
咁多個唔送偏要送比個男同事

btw 咖啡買一送一我會2杯都飲哂
由返工到放工都塞住隻耳仔,係咁聽同一條友嘅歌
唔講唔覺
屌好顛,痴媽根
圍埋玩三公 成枱都係錢
仲會日日準時打卡,方便會計部同事出糧,真係算係咁啦
手機播唸經
佢自己跟住唸
office得一個廁所,類似殘廁,有日無啦啦廁所正中間有一灘血,唔近馬桶又唔近洗手盤,亦冇一滴滴有條路咁,就係正中間憑空出現一灘血,可惜搵唔到邊個同事係兇手。
應該有曬IP 同MAC address
最唔明係女秘書打丁
喺個位度打飛機,
當時我望住仲呆咗,到有女同事尖叫我先喝住佢,拉佢人房
個男嘅果排精神狀態都唔太好,渾渾噩噩成舊飯咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞