返工見過同事做過最痴線ga野係咩

756 回覆
1383 Like 25 Dislike
做倉日日講自己手痛
吉他嘅咩
吉他屎眼
1.舊年中大打仗果陣,有同事專登行兩個鐘出黨鐵站返工,驚第二朝返唔到工係附近酒店住左晚 (公司出錢,但佢自己要求住)

2.公司朝9晚6,但有個包貨阿姐鐘意凌晨返黎做野清晨先走,全幢大廈除左佢同樓下保安應該一個人都無
挑食白飯啫.....夠薑韓燒肉同煎魚囉
第2幾好喎 靜靜地做自己嘢 有時啲同事係好煩
又多騷擾
辭職後託其他同事向老細講想留番底,點知老細仲即刻請人。🤣
咁叫走個收銀妹係因為個收銀妹唔肯同流合烏?
我前上司就係,放block leave但會不定時出現
全廠人中午食完飯會熄燈一齊瞓晏覺
我以前份工都試過
公司入面有診所可以睇醫生
個醫生批病假勁鬆手
或者即刻入紙放半日AL走人
我之前睇明明只係無咗#2 今日睇變跳到#5
大媽既奶奶都飲
我2-4都睇唔到
我依家都係 俾連仔ban晒
same
有個同事做做下野成日望住個mon笑, 但個畫面係excel, 佢唔係睇片, 冇玩電話

有d係team有少少地位既senior, 朝早11點返工, lunch time個半鐘, dinner個半鐘, 磨到夜晚12點之後claim 的士錢, 但你低grade過佢你又唔可以太早走
最慘頂頭上司buy
Join 其他部門既會 大大聲話人唔合理 但大前提佢唔關事 到最後俾人炒左
曾經公司因為播歌版權的問題 又唔想俾錢版權 又無俾到背景音樂鋪頭 又要我地播音樂
嬲嬲地之下 成班同事改左鋪頭的背景音樂 轉哂做印度Bollywood 嘅歌
當日入到鋪頭的客人表情大多數都係咁:
-》-〉-》-〉

為當日的客人同我地帶黎好多歡樂
Same
想知咩鋪頭
我#2-#4都睇唔到野
舊時試過有同事係咁
counter黎 長期有客+人
條撚樣係閪咁飲公司d啤酒
飲飲下醉到坐都坐唔穩
跟手仆落地 用手板撐住
隻手傷埋(肥仔)
最後成兩三個星期無返工

另外有次又係醉左
佢洗地唔小心整濕左對襪
屌你佢除出黎擺入個焗爐入面烘乾!!
屌佢老母我無再食過個爐出既野 cls
屌原來我都係 一嚟就#5
第一係咪黎生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞