返工見過同事做過最痴線ga野係咩

756 回覆
1383 Like 25 Dislike
玩得board game 緊係用黎聯誼啦 一玩最起碼玩半日 加深感情
有條友離尿兜一個身位痾
又無乜力.. 直接痾哂落地
cls
放左條魚落老闆缸龍吐珠入面養,而且長期無人發現
皇親國戚嚟講算有責任心啦
1 剪指甲,剪腳甲
2 食飯時間去左第2區嘅泳池游水,前後3個鐘先返位
3 食飯時間約人出去食lunch,之後行陣街,前後4個鐘先返位
4 攤開張擔架床訓教
5 張部switch駁落電視,4個人一齊玩party game
6 出去買餸,個環保袋仲要突住成棵青色草出黎
7 去 chanel shopping,抽左勁大袋chanel 紙袋嘅戰利品返黎
抄佛經
之前份工太多奇人,是但揀幾個黎講:
同事A:每日lunch都要自己煮飯,唔條微波爐叮飯,真係自己帶米同肉番黎煮飯,仲要每日都一餸一湯,好識嘆,每日夠鐘11點就放低哂手頭上既工作番茶水間拎個砧板出黎剁肉餅同滾湯,最仆街係佢食完又唔洗把刀同砧板搞到茶水間有小強

同事B:本身搵左新工,但係舊公司通知期未完,佢照番新工,舊公司就搵人幫佢打卡,個人就番新公司,有半個月同時番2份工
係問佢physically有無事定問佢係咪癡線嗰隻?
開VPN 呀嘛
你都係一個啫有無諗過公司同時有幾個?
唔係老闆個侄
係厺上司溝緊果條女+跟班們
做RSS響會議室打邊爐
真係無2
哇、好同事!
想旁觀
可能行上山
唔係咁開心呀會議室冇窗架咩?
睇左少少 好多聽落去都無乜野咋喎
焗扒 敷mask boardgame 我都接受到
訓覺我都覺得ok 覺得太攰訓一陣先繼續係對件事好
你入咗公司個network就唔好做咁多私人嘢啦
一係你就用返自己啲data做
好多媽咪級都會咁樣
放工買唔切 其實都無咩姐
好公司應該要容納到員工唔同既生活
幫佢打卡嗰個應該收返一半糧
應該都係post J圖la
wfh roster 出左後,專登喺自己wfh既日子請AL(佢個位wfh = 唔使做)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞