講下你濕疹用過最好嘅保濕cream/ 保濕方法

198 回覆
13 Like 6 Dislike

呢隻幾好

面有冇人用呢隻得8隻成份
上年年頭唔知咩事皮膚好容易痕,沖完澡又痕又痛,到而家仲係咁,所以買左黎枝野,你有冇用過?我用完覺得吸收係幾快但唔係好睇到止痕效果
香港版呢隻有用過 但我覺得唔好用
搽完係好油 但無乜效果 而且都唔太止到痕
之後有次去日本發現到金裝AD20 本身無諗住買 但見到佢話會多20%尿酸 所以先試下 試完就覺得日本版好用好多 但係香港真係好難搵到日本版金裝賣
半夜痕到醒左 見到呢個post真係百感交雜
我覺得NNT BETTY同CHLOE好岩我用
見到無人講預無人識share下 非打手
https://m.facebook.com/NNTskincare/
加埋用左5盒betty了 不過真係幾貴 都仲用緊但唔可以大範圍用所以另外買左其他野試其他部位

最近試左平凡媽媽黃金綿花膏先 乾痕到仆街又起蛇紋
但發現搽完好快吸哂 明明係油但好唔long last但係係潤同止到少少痕 後尾見到FB介紹就試body lotion #3
去買個陣店員都係介紹黃金膏但我真係好想試#3
買完發現#3岩我d 感覺好似吸到落底層多d
當然係要狂補搽但係明顯無咁痕同保濕啲 本身R紅哂隻腳而家正常返但都未好哂
比較完感覺黃金膏係滋潤但唔保濕 大家可以試下body lotion#3
雖然我真係好撚乾 但有時覺得太thick ge texture會令自己更痕 大家唔好盲目追求潤呀 要留意自己受唔受到太潤既產品

浸死海鹽都有助止痕 但我懶 頂唔順先會浸
Cerave QV AVEENO全部用過但對我唔work
好多product都係一用有好轉但持續用無改善
唔知大家係咪一樣

睇左一個月中醫好轉中 好似見到少少𥌓光
要繼續堅持 我真係好想好想斷尾

建議大家多嘗試 好多野人地岩自己未必岩
未必係product唔好 而係每個人情況都唔同
但係總有岩自己既!唔好氣餒呀!
我係去街見到話濕疹岩就會買黎試
成屋都係 得閒再分享details
我都係用呢隻,記得去Amazon 買,一公升只係110蚊左右
香港3百幾毫升都要百幾蚊,我用量大所以價格好重要。
呢隻香港好似未見過
香味重唔重?
平凡媽媽唔好再用啦。又貴又無效。
冇味
白色大大罐個隻
Thanks, 搵下邊到有得賣先~
反而覺得佢body lotion #3 ok
但係咩金膏紫膏完全唔work
以前都係用body lotion #3 。但太乾既天氣佢唔work, 好快又痕又乾。有次大爆發,都唔知邊度出事,最後戒埋支野。

佢啲產品愈來愈貴就真既。
hktvmall 官方店唔見有。其他水貨就215/盒。
脂漏性皮膚炎用玫瑰果油就止到痕,唔知濕疹得唔得
保濕可以試吓角鯊脘
依隻我試過我覺得係幾work
尤其係噴果支
之前濕疹甩晒皮
噴完佢真係舒緩左
無再甩皮得咁勁同真係無咁痕
巴打如果用緊果啲搞唔掂可以搓下依隻
好似係百幾一支

啱呀
之前買過古皂成百蚊 好快用完又冇效
又試過金膏紫膏 又係冇乜效
之前店員介紹買嗰啲咩花水 精油 好彩見太貴冇買
覺得呢間野都食水幾深
小弟本身有濕疹 建議用cbd藥膏 基本上一翻發茶完2 3日收乾水 皮膚會平滑翻 天氣好果期果d位會出翻毛 唔好再用類固醇 係無尻用既
同埋沖完涼有濕疹既位唔好即刻抹乾 反而濕翻d凍水 襯吹頭果時由皮膚自然乾 否則用幾多保濕都無用
cbd藥膏,有無咩牌子推介。
用緊Carun
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞