講下你濕疹用過最好嘅保濕cream/ 保濕方法

198 回覆
13 Like 6 Dislike
hsbc mastercard做緊hkd$500+ rebate 5%, 但記得用preload
wow, thanks
可以知道你用邊一隻cream 做濕敷嗎?
有無人啲皮膚好似我咁
如果查太多lotion 太油太厚 會更加痕
點搞好
用cbd 唔知香港合唔合法
姐係咩?
我呢排都狂出小水泡,痕撚到醒咗
Aveeno果支係咪搽面搽手都得
我自己多數只有太多壓力同食咗/掂到會過敏嘅野先會搞成咁
有冇戒埋辣,同埋知唔知自己對咩過敏,如果知嘅完全避開應該會好好多
Lm
大麻提鍊出黎既cream 好有用 止癢好快 一兩日後就可以唔再紅
手套
用緊曼秀雷敦既AD20 我嗌佢做金裝AD20
搽完會好撚油 同埋陣味有少少臭
所以多數都係臨瞓前搽患處
搽完之後因為太油 所以都可以忍到手唔搲
好返之後就唔會再深啡色一撻撻
除左濕疹之外 仲可以搽龜裂皮膚
特別係腳踭 未用之前係裂到可以齋行路都行到滲血
唯一唔好處係暫時係香港好難搵到 多數都係去日本個陣掃足一年既用量
我都係用豬油膚查太厚就好痕
有冇人揸cream揸到成日生瘡
唔止臉 手頸都生
用緊金盞花油溝香薰油 ok嘅
不過冇用類固醇咁快手止到痕
+1
其實,九成濕疹係因為(太乾淨)而成形。

小孩子階段(係唔使用鹼液沖涼),用清水就好。 引發濕疹,呢個時期係最危險。
記得好耐之前,睇過一文章。

濕疹,其實係你身體內自己人打自己人而形成。 因為你太乾淨,缺乏敵人,所以你身體既保護基制,就將自己人當做敵人打,形成濕疹。

你有幾何,見過鄉村 污糟邋遢嘅細路係有濕疹?

呢隻本身係for bb用尿片有紅疹用既,我手腳彎濕疹搽佢莫名其妙地好返
千試萬試各種body cream都唔夠佢嚟。
我估係因為重油性cream,加上比bb用既會好溫和 唔會拿。
香港應該有類似既野。

另外彩豐行既茶樹膏都有d效,15g 15蚊。唔會拿,涼涼地止埋痕。不過嚴重既應該㩒唔住。
合法,有賣
save低備用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞