有無雙魚座入來傾計5

1001 回覆
2 Like 33 Dislike
我會,
普通fd食下飯咋嘛
有同另一半講咪okay囉
朋友唔係同性就異性㗎啦

利申:雙魚男
試過問2個魚絲
佢唔會,廢事男朋友諗太多
想多1,2個朋友食好d
Lm
魚撚深愛一個人係咪一定放唔低?
我冇傷佢,反而係佢深愛我但又傷害我,唔明點解。
唔係第3者。
佢一向都會做傷害我感受既野,但一直都話我係佢唯一一個好愛既人。即係一開始都係咁,並唔係話突然做左一件事傷害我。一直好愛,但都好多傷害。
唔係
視乎受傷程度後時間
魚撚可以好絕
分左就唔好諗啦 絲打
唔值
佢冇受過傷喎
Ex係雙魚座
我講分手 佢冇挽留
三年了...我到而家都放吾低 佢都move on左

Btw 真心想問雙魚吾挽留係咪真係完全對你冇感先會甘

利申:蠍女(好卑微甘添唉.....)
所以絲打絲assume 就算佢唔受傷就一定放吾底妳?
如果佢唔受傷其實係更加放得低妳
可有可無,有係bouns,冇都冇所謂
其實睇返絲打妳之前啲對話
或者或者佢有鐘意/愛過妳
但佢唔係用緊妳要的方式
所以妳頻頻受傷
佢有挽留,但方式錯哂
可能都係尼個原因
_________
其實魚撚唔係想象中咁大愛
骨子裏係幾自私同自愛
用妳的例子
佢挽留
好大可能
佢只係唔想失去一個可以陪佢的人
佢驚冇左妳之後 ,出面找唔返咁的人陪佢
但同時點解會用錯的方式挽?
(assume佢知正確方法)
因為cost 太大,對佢來講唔值
只不過妳只係剛剛好係佢隔離果個個
佢地只不過係鐘意拍拖/愛情果種感覺
rather than個人的本身
現實係
好多人都係咁
騎牛搵馬
絲打既然妳都話分左手
就唔好再期待佢會"識得"點挽留妳
因為妳都識講唔止一次係咁
放低佢,療好傷,再下一個
世界上人口咁多,總有一個適合妳的
#tea#support you
唔一定無感
成熟少少的魚撚
被分手
一定難受,但理性優於感性,會掩飾到完全冇野
背後喊到hihi唔會話比人知
然後過左一段時間諗清諗楚就move on 到
但其實係尊重妳的決定
所以不死纏難打
絲打點解同佢分手,然後依家後悔?
感覺都係後天經歷重要過星座天性
作為魚撚
以前可能會鍾意有人陪搞下曖昧之類
欺騙下自己其實都幾鍾意人地
依家厭倦左以前喺唔同異性身邊周旋嘅狀態
情願凍下寂寞下 都唔想亂咁同人地喺埋一齊
同一個自己唔鍾意嘅人一齊仲痛苦
會唔想應酬佢
無謂啦
嗚....因為我好介意佢之前中意過我朋友
一直都有條刺
但個魚仔係我一直以來好好既朋友
我都中意左佢好耐
所以分左手之後我覺得我吾係冇左男朋友甘簡單
而係好似冇左精神寄托甘 冇左個好好嘅朋友
其實好想搵個機會解決個缺口 例如傾下etc
但佢已經有女朋友啦...一切都反吾到轉頭
唔係,係之前越甜蜜,佢而家反而越放唔低。再加上佢本身係好中意我,喺佢心目中既dream girl。基於以上果2點,佢應該會放唔低。至於點解佢頻頻做錯,我真係唔知道。

我喺佢心目中係佢鍾意果種類型,理想對象。反而佢係我心目中唔喺我中意果類型,喺我同佢係一齊,佢比我享受到當中好甜蜜嘅拍拖感覺。我角度黎講,佢反而係我身邊陪我既人。
雙魚好多時都會幫人諗埋
驚挽留會煩到你 驚比到壓力你
所以尊重你嘅決定 然後自己再默默療傷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞