[リトグリ]Little Glee Monster 討論區(1)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

¥3,300 剩係睇lgm 出得一陣好似有d貴
Same 但係得dvd
唔係取消咗咩?

JPY3,300但佢地可能出得20分鐘
變咗做online無觀眾
仲有三張但唔係高清

而家播緊橫濱ARENA
YOUTUBE 直播
YouTube直播又嚟啦
Calling over 係我一個好鍾意既live
我最鐘意呢個live

尤其是首開場歌
兩日都有唱はじまりのうた
好想親身聽呢首咁有意義既歌
Youtube既大家好有一體感XD
連公式さん都玩埋一份

最後既Every thing could be your chance完得好好
今場代代木係asahi 最搶眼
佢個solo係五個入面最正

(利申: 最愛manaka)
今晚首everything will be your chance 仲感動
上次calling over 既時候,呢首本身只係一首ending ,冇名既歌。
喊到收唔到聲
我都睇到眼濕濕
點解咁好既歌唱組合咁少人識😭至少リトグリ係我聽左二十年J-Pop入面最優秀既組合

有Fans仲話”日本の音楽界守ってくれてありがとう!”真係好感動
呢個問題我之前都有諗過
係日本都算係好入屋,Jupiter 同セカワラ個期播到唔知佢地乜水都應該聽過首歌。有個契機接觸佢哋,多多少少都會有印象。
但永遠就好似上唔到一線,永遠好似同溫層咁。外國更加唔洗講,絕對唔係好紅既level。
講衰啲,(當年)2020奧運佢地應該唔夠代表性做開幕式

但feel到Gaoller 真係好愛佢地
可樂廣告+欖球世界盃都推到佢地再上一層
好似就係差啲嘢推高多一層

但見到佢地開心做音樂年年上紅白已經好好

希望佢地再嚟香港開演唱會

香港都好多人識/想識佢地架

好多時唔開心都係佢地歌聲安慰我
其實佢地係日本已經算一線歌唱組合、但海外就真係唔夠知名度。。希望黎緊奧運可以再上一層啦
今日係成軍8週年
雖然講緊真係想當年manaka仲未加入果時...

附送歷史圖片一張
asahi 聽日開ig live
就黎21歲都仲係小學雞咁
越大越後生

都係果句, 一出道個形象設計+化妝師係咪玩鬼佢
唔只佢,成team 一開始個形象都炒晒車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞