[リトグリ]Little Glee Monster 討論區(1)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
聽晚NHK 繼續4個……希望TGC live 有5個啦
出完啦..?
睇個款都係似錄影
已入手

一樣
究竟陣間又有咩新野呢
死啦,限定A/B 都想買……
Why not both
已經有得預訂
兩個演唱會都係WOWOW播過?
武道館係比錢買online ticket , さいたま係wowow
amazon 定 tower record 好呢
被逼要amazon, 起碼直送香港
Tower record 又要揾集運
Youture chat
LittleGleeMonsterYT
​ツアー初日の名古屋公演がが久しぶりに5人で歌った日でしたのでしっかり記録に残したいと思って君といればMusic VideoもVIVAも制作しました!
*youtube
睇咗幾次個MV
一見到MAYU陪芹奈出場個位就想喊
唔知大家有冇留意呢個位

係呢到、Manaka對住Serina唱既歌詞意思係”雖然我們有時會分開、但我們無論何時都會有能回去的地方”

而且Manaka對住Serina唱既時候表情係好溫柔、之後下一刻Serina就好激動咁喊左出黎。。完全感受到其他Member有幾愛Serina

係日本藝能界就算同一個Group、有好多都係競爭關係。。工作之外唔會見面、什至唔會一齊食飯

但LGM就係一個充滿愛既歌唱組合、只要Serina能夠跨過自己精神問題個一關、我深信LGM就一定能走得更高更遠!

Manaka感覺就好似係籍着歌曲對住Serina咁樣講、「呢到就係你既容身之所
manaka 唱呢句之前係芹奈唱「今日の 始まり 晴れ渡る空」,從今日開始就係陽光燦爛既日子
本身呢句比返芹奈唱已經有種好似一天光晒,撥開雲霧既感覺
夾埋manaka下一句真係泌左啲眼淚出嚟

同埋芹奈既中間位真係替代唔到見返5個人,作為fans 都好感動
佢以前應該一路有啲心理上既困擾、但依家應該已經克服左自己既心理關口。。

Serina呢場出番黎既表情係我重未見過咁柔和既表情
好似由隊入面既家姐變左阿妹咁 比其他member照顧住
芹奈把聲都低沉左(可能剩係呢首歌?),多左種沉澱完同穩陣左既感覺。對比之前例如ECHO或之前既時段,個種激昂既聲線同感情變左柔和同平淡左。
雖然極大可能係曲風問題
人經歷完試練係會成長既
用日文黎講就係”洗練された”
久違嘅LINE message

記得之前有一次live manaka一向右望係見到MAYU, 感覺到佢係有啲唔慣

MV入面manaka向右望住芹奈唱歌個笑容好真心
出場前MAYU望實芹奈個笑容又係一種久違嘅快樂同期待

雖然可能暫時芹奈活動範圍都仲係演唱會(唔想佢突然要受多好多外界壓力), 但五個人響全場日本fans祝福下再合體作為海外fans真係好感動

自麻珠離開, リトグリ又經歷一次成長, 明日へ 去到 君といれば, 睇得出五個之間bonding越嚟越強同埋唔止係「同事」關係

希望芹奈早日全面康復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞