要唔要呢個offer?

342 回覆
62 Like 248 Dislike
同埋你諗下,你呢次intern,aim為左咩

為名,咪7點走,ot彩你有味
為學野,如果有好senior就落力d囉
為跳板,舉手做ipo,包你寫到上cv,不過就預左天昏地暗
點都做左先
個人經驗話我知搵fg工(尤其大公司),有份靚仔intern頂住好緊要
Defer半年都唔算咩大事,如果巴打唔係屋企等住你快啲讀完書出黎做野養個啲,做嘅value add我覺得都值個半年。
咁你話係咪cheap labour呀,咁一定啦就算fg入去做逼科,你未考到牌之前都係cheap labour啦咁喺冇其他靚仔intern揀嘅情況下,咪唯有做囉(如果你想畢業個時cv靚少少
另計,但唔識人都慘
+1, tg 傾?
ckvky
有邊間公司請intern唔係當cheap labour用
你為咗攞佢名落CV, 佢當請個平平地嘅用幾個月
互為互利姐
樓主做完
覺得值唔值?對而家既你又有咩幫助?
咁本身空白cv點搵summer bank
逆sir
而家問仲黎唔黎得切
你走火入魔啦
你擺tg我同你講
Kp fs 做下d insurance / am firm 先試下疊job
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞