[I/A]Pokemon Masters EX (57)| 寵物小精靈 【劍狗登場/RGB回歸/N月底現身!】

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
已準備換衫
我都考慮緊餵唔餵佢ex難得件衫靚又會開大
三幻神都EX晒,如果淨係可以EX多隻,大家建議邊隻
有廿張卷咁勁
死慳死抵唔餵 打齊冠軍先夠升一隻
冠軍成個月冇打
終於穩定滿分
冇左兩張專屬金
咁就少咗Ex所需嘅1/10
好撚多呀
有無盤同打法參考
有劍狗穩定打法

https://streamable.com/qpzdi1

劍狗要完成一萬二千傷以上要開2次sync
一開波上buff砌低左右其中一邊
第一次sync盡快斬低中間嗰件
記得要等到對方boss 嗰六角形出現(對方開大技之後就會出現)再撳4技開sync move

巨金大鋼蛇上buff打左右
同時間唔好俾對方打你太多傷

冇劍狗得巨金打法
可以參考另一位巴打打法 #12

如果冇巨金又冇大鋼蛇既巴打
暫時用住三頭地鼠配2隻鋼系打
如果我搵到片 會po 俾大家
補充
大家記得裝鋼系gear
有type skill就盡升 潛能刷到盡刷
星盤我都係鳩砌 (能力有限)
幾多分先入到排名?打極都得4000幾分一場
大鋼蛇得拍1會唔會轉盾怪好啲?

小小心得分享 限寶3+EX左可以第1下大技滿分
星盤點入場爆擊 大技+25傷x2 爆擊提升攻擊2 4技回復
入場打完 開4技 reset到可以斬多下中間 再開4技等第2隻開完拍組就開 等既途中靠巨金清左右

無reset就留大技比第2隻狼 靠巨金清左右 但呢個好似打唔到12000傷 我轉聖盾劍怪再試
有冇小優石盤睇睇
100000先有排名
https://twitter.com/shigeshige991/status/1333526166318157824?s=21
第二名既Twitter
有冇巴打識睇佢點講第一名PR26嗰位
所以劍狗4技無refresh就可以重開?
劍狗本身嗰passive 有sync burst 1
第一次出完sync 會自動refresh d 技
明白,試下先
應該會好d
巨金點左兩下必殺buff
第二下打14000拎到傷害max
淨係反串話第1名比自己勁好多
自己之前懶勁話過要拎第1唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞