[夜好性] ずっと真夜中でいいのに。 Zutomayo。真夜中討論區

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
same,介紹左都冇興趣
副歌無敵
如果最尾果次副歌転調升個key感覺上可能更加㩒聽
好鐘意佢頭兩段副歌個尾都好似平時d 歌要完收尾咁但突然又用慢d 既節奏接返落去第一次聽覺得好震撼

仲有下吹BB 聲,畫龍點睛
loop咗段rap好多次太正了
bilibili果邊有人做左故事歌詞解構,唔介意殘體字既ching可以睇下,我就唔係度放link㗎啦
cls點解可以咁夾
雖然我講呢句係on9
因為係佢自己作
屌loop到停唔到
由出pso2ngs pv就loop緊
嘩,睇完真係估唔到咁深層次

英文歌名叫inside joke 又應該點理解
唔知始終講緊日本恆常議題
如果根據b站嘅分析,小圈子欺凌者講嘅做嘅,對主角黎講咪係inside joke,因為佢聽唔明亦都唔想明,who give a fuck?

另外主角話ステンバイミー,係咪即係叫我地加入佢嘅小圈子?咁呢首包含主角真心話嘅歌就係我地之間嘅inside joke喇

:9up
吹bb 同抖氣聲真係正到
睇完之後打從心底地佩服acaね 佢真係表達得好有感染力 呢首歌已經係心目中嘅頭三 另外兩首niwa to nira個live首正義 同埋acoustic +原版サターン
不過其實真係好難排 首首歌都係好聽到可以loop9999次 太愛acaね了
今次新歌又有排loop
有冇邊啲歌係味唱過live?

蹴っ飛ばした毛布
居眠り遠征隊
グラスとラムレーズン
優しくLAST SMILE

呢幾首好似最近兩次都冇出現過
有冇邊啲歌係唱過live?

蹴っ飛ばした毛布
居眠り遠征隊
グラスとラムレーズン
優しくLAST SMILE

呢幾首好似最近兩次都冇出現過

全部潜潜話
基本上一出新album就會搞live
所以應該都無歌係live無唱過
呢個都係ZTMY同其他兩個唔同嘅地方
勁積極搞live幾個月就一場
疫情果陣搞唔到就轉做online
睇作佢story 日本itunes過咗bts
youtube又推返俾我睇
https://youtu.be/uOiOutOn1iM
除咗開新live場之外 舊嗰啲可唔可以出返vod
漏晒
我諗對一隊唔開樣既樂隊嚟講,搞live 會係最快搵到錢既途徑有實力怕咩開
的確係嘅
live本身唔係好賺到錢
最賺錢係賣goods
咁開越多場就緊係賣到越多goods
而ZTMY咁多公仔角色
真係好鬼吸引人買
剩係d鎖匙扣都成日忍唔到手抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞