[夜好性] ずっと真夜中でいいのに。 Zutomayo。真夜中討論區

1001 回覆
107 Like 8 Dislike
我覺得acaね好似有少少緊張,差少少先完美
acaね把聲有魔力愈聽愈襟聽
睇個影都知係靚女
越嚟越沉zutomayo想入fans club 啦
已經好好架啦
以前現場無咁穩定
唱完第一首第二首應該會再好d
把聲嚟講真係120分J 出血,係有少少位差少少氣,但整體真係十分高質
FIRST TAKE都有TUNE過架
不過acaね嘅唱功都唔洗懷疑架啦
Btw, 啱啱又係b 站搵到好野

上次acaね頂星野源做電台主持,有人全熟肉咁譯左,有興趣自己去搵下
世一不解釋
サータン夠有acoustic ver
Yoasobi係有啲罐頭
可以再觀望下
同意 不過我覺得佢首怪物對比隻album大部分歌畀到啲新鮮感我
純琴唱 暗く黒く 都未定 宣傳新碟
新EP 既春泥棒同噓月值得慢慢細味

最近unravel remix 好撚正
個人覺得無話罐唔罐頭,早期周杰倫一樣比人話一成不變,但一成不變又點,如果個種風格係代表佢,點解唔可以一種風格玩到極致呢d 都係日本職人既精神嚟,再者入坑都係因為佢呢種曲風,當然如果佢可以擴闊到曲風係好事,但只要佢keep 到水準我作為yoasobi fans 唔會覺得佢d 曲風太單一

不過我都係鐘意真夜中多d好欣賞acaね個種才華,唱又係佢作曲又係佢,仲要兩樣都世界級,千年一遇 yoasobi 同 yorushika 都係唱同作分開
反而我好鐘意彷徨い酔い温度佢之前d concert 都冇唱過
搭單有個問題想問, 其實ずとまよ除咗ACAね之外仲有邊個
冷門少少嘅 我揀君がいて水になる 真係好好feel
咁樣比又無得比嘅...
acaね係作曲作詞但編曲都係要靠返ボカロP
而yoasobi果邊ayase包辦曬
yorushika無咩點研究....
我覺得ztmy有好多歌都因為編曲而更加突出
聽得多jpop覺得佢地編曲有時緊要過作曲好多
有唱
係無映像化姐
潜潜tour唱咗,仲要係秋天好夾
1st mini album冷門神曲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞