信報:公務員士氣低落 AO再現跳船潮

341 回覆
346 Like 8 Dislike
出去咪一樣係睇錢份上奶共
賣埋你都仲得
有乜好面色好睇?
極權就極權啦,好打得,柒到要將衰嘢美化
少年你太年輕了.
咪睇移民有咩咁好.
有錢的話. 不如環遊世界仲好.
好難架
人地一句話香港經驗同佢國家既本地經驗唔一樣
一句就可以收你皮
當你白紙重頭黎過
AO 唔係 ACO
真係會出名 同被人制裁
搵夠既,搵個生活費低既地方,退休算啦
打壓人民既高手,咪好打得囉
本身有料洗鬼同你博咩,私人公司爭住請
覺唔覺得連登多左堆人,成日講出面有乜唔好

出去最多二等,香港人就黎變4等

明唔明?
有邊個真心想用現金出糧 買樓比現金
打得代表唔洗理民意硬推既仆街
肯定搭好哂線有好路數先走啦,你估移民去到果邊先 send CV 搵工咩
師兄識嘢 ACO就話hea姐 AO個個都忙到甩褲架啦

//環境保護署推行環保政策慢吞吞,屢遭審計署及綠色團體炮轟,原來該署瀏覽色情網頁歪風旺盛,最近其中一名年輕助理署長被部門電腦監察系統偵測發現,過去一年間在辦公室每日花逾一半工作時間瘋狂上鹹網。環保署已搜集證據,並交公務員事務局展開正式紀律行動。月薪逾12萬元的高官,面臨被革職的最嚴厲處分。

該名高官現為首長級第二級(即D2級)官員,月薪逾12萬元,已婚,年約40歲,以此年紀已晉升至助理署長,本來前途一片光明,有機會更上一層樓至署長甚至常任秘書長。身為制訂環保政策的首長級高官,他擁有獨立的辦公室,亦有秘書服務。//
https://hk.appledaily.com/local/20090406/OCFBY65JJK3BHSQV6C5FS5ID3Y

AO忙到條褲都甩埋 係一半返工時間喺房上咸網打J嘛
跳槽唔撚離開香港咪又係晒鳩氣
有好路數還好路數
佢地始終都係保護自己人
重要野都係自己人做返
公營機構咪一樣被人搞
做唔到一等人
有班人唔想玩到咁盡, 想移民, 要宣誓玩咁盡一陣走唔到就成世係中國人
藍莓認証
佢同佢老婆連仔都唔生呀嘛
根本就係地下黨員舖晒路做仆街野
連仔都無真係無後顧之憂
啲高層一心諗著香港搵錢,退休移民,梗係唔肯宣誓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞