講真 要移民真係唔好諗台灣

337 回覆
186 Like 895 Dislike
普通話世界嘅人都係差無撚幾,語言影響性格,根本講呢種語言嘅人都會得過且過
真呀!
馬拉一L樣,但人地環境都係9hea,就會冇咁9
台灣人(尤其台北)成日覺得自己好top、好急促,但做野一啲效率都冇,係冇!
成日拎住以前係四小龍打飛機,一係就拎啲落後地方同自己比較,然後又一地都係。
然後又唔L守法律,揸車嘅、行路嘅,唔L罰到就當法律冇料到,CLS
你啱
唔知有冇英國L / 加拿大L / 澳洲L講下有冇學到野
台灣簡直係0 輸入,冇營養
去台灣原因只有平同文化相近
冇其他原因

利申:有錢都唔會去,住既人同強國人冇大分別
最鍾意作假,仲要崇日成世做日本隻狗但一事無成,東亞入面最廢最垃圾既國家
越南係做山寨王,半退休ok
泰國就高水平啲,首先你要有$
去過一次台灣旅行已經知垃撚圾,完全同大陸一鳩樣,中國人始終係中國人
會唔會打算返香港
硬水,不過可以裝filter既
都係果句,冇人捉你乜都得
算啦,連登多小朋友
台灣好似都係硬水
嘗試
巴打講多少少
港男嗰邊真係咁馨香?
既得利益者利益受損梗係唔開心啦
度度都唔好移,留返響香港等入營好唔好?
去到人頭地方梗係慢慢溶入人地地方啦
推背圖咁多年都未錯過,咁臺灣屈服於中国似乎宿命註定左,所以有得揀就避免啦。
英國個問題可以用打機嚟解決
所以鬼佬超鍾意打機

加拿大唔算悶啦,去provincial park 遊山玩水應該都幾正

最衰美國移民門檻高,如果唔係我都想試下
以我理解,台灣南部比較崇尚慢活,好好過日子,慢慢享受人生,呢個真係頗適合我呢類退休人士
馬拉太熱,冷氣又唔係度度有,生活節奏慢返好正常
南部慢活,但係你忍唔忍到個種南蠻先?
北部有咩糾紛靠把嘴,南部靠槍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞