講真 要移民真係唔好諗台灣

337 回覆
186 Like 895 Dislike
台灣衣食住行都好萬倍
咪撚再打飛機好撚鐘意香港啦港豬
衣:香港買垃圾淘寶, 台灣都係網購, 但就唔係大陸貨囉
食:香港俾100蚊食野,有80蚊都去咗鋪租,人工,剩返20係食材囉
巧婦難為無米之炊,點會有好野食?
台灣起碼人工鋪租平一大截, 食材用料可以好好多!
住: 唔撚洗講啦,香港閪撚到
台灣你唔去台北市中心, 2000蚊港紙一個月租500呎起碼了
行:台灣人無私家車都有機車, 學你港豬迫巴士迫地鐵做洗甸魚咩
香港養車貴撚到,成萬蚊個月
人地2000蚊都唔洗啦, 你人工有無人5倍?

都未開始講政治
娛樂亦多香港好多
結論:台灣完勝
矯情先好,你都on99,港女臭閪連扮都費𠹌事,垃圾。
事實上連台灣都唔收香港人
做中國人最好
睇唔L到香港有乜好過台灣
你自己唔習慣唔好代表香港人
我已經係到住左幾年不知幾撚舒服
週末就開車去下宜蘭玩
平日夜晚就去河提跑下步
你唔識就出少句聲
去台灣首選新北市
住落覺得還好,唔好下下同香港比
你違反左國安法

分裂中國台灣,台灣係中國一部份

已報警
傻豬,香港豬同大陸豬都係同一類仆街,只係比例上仆街大陸豬比例高啲咁解
老老豆豆如果準備退休/一隻公黎呢到係舒服既,又有健保醫病痛,但有細路一家大細就唔好啦啲後生仔政治冷感得黎仲要崇拜支那文化,啲教育仲要垃圾到無倫,英文字都唔識多隻,遲早比人同化除左台北以外啲縣市似十幾年前深圳人車爭路市容惡劣反而係啲中年阿叔阿嬸好好人,都叫做有人情味
單身咪去新北玩下人妻lot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞