講真 要移民真係唔好諗台灣

337 回覆
186 Like 895 Dislike
那有錢
你係女
見親女去讀書都屌 因為無哂香港咁個個對佢好
男就個個開心
仲有邊一個國家想移民,我代福地人幫你踩到果個國家一文不值
有錢/退休去就唔錯,後生仔女起就無謂,溝台妹,條台妹都可能叫你留係香港賺錢養佢。

利申:朋友例子。
我係台灣住過1年
台妹夠淫就得
*麻麻
台灣人做野同講野其實好撚煩,亦會成日吹一d錯既野出黎

坦白講句同香港人做野風格係唔夾,唔會話係差
其實呢條友係5毛嚟 我一早Block撚咗
老鳳都有追擊
喺台灣讀緊書,啲台仔同學對我都好好喎
但台妹都唔係本身諗嘅個個把聲嗲
只係小部份會咁囉,但其他台妹同學聽到都話想嘔
住到而家生活都冇咩問題,有車日日可以周圍去
住喺呢邊開心放鬆過喺香港好多
但好掛住香港

利申借ac用
Btw台妹都冇幾靚幾大波
好多台妹同學都係豬又唔識著衫打扮(台仔都係)
啲香港男仔同學都話冇眼睇
倫敦水喉水含鐵量好高,煮熟咗都改變唔到佢成份結構,飲得多會甩曬啲頭髮所以要買一支支樽裝水飲
一級國際大城市
你又靚又有錢。。。
讀完四年書返左黎
啲同學係幾好,有自己諗法,同埋產業比較多元點都會有鐘意嘅工可以做到
但人工真係低撚到仆街講緊fg8000蚊都算多,仲要係台北
點都好退香港
台灣法律極垃圾咪好, 可以過去同啲冇著衫嘅小妹妹玩
其實度度都係, 差在你自己接唔接受到

台灣係亞洲黎講算係唔錯啦,至少台灣人唔排外先。
日本果D真係西到, 職場文化, 禮貌文化, 男女文化 , 仲日D特有假期 (天王節)
来llmgch
你咁講個個國家都有啲可以挑剔既地方啦
我地夠可以話英國天氣好差 野食好難食 無乜娛樂好悶 揾工難 Racist
基本上你去到一個新地方住你都一定有唔順眼唔習慣既地方嫁啦
認清自己處境先啦 依家係走難呀 仲要東揀西揀挑剔人地
一係就留係香港囉 講到咁好 都係少啲自由姐 但其實唔計政治外國人黎香港都成日話 香港人態度差 衞生環境惡劣 樓又貴又細到癲 社會問題多
只係你土生土長慣左呢到先覺得慣左姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞