[細機撚] iPhone 12 mini 討論區 (7)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
另外 仲有就係 ios14個bug
係bug到開左省慳電模式同無開係無分別
而家apple已經知有呢個bug
但者時未出更新fixed
所以無你開省慳電模式都無用
友和+welab回贈
5414 64gb
你岩 我測試過 個慳電mode係完全無function
首先我地有冇共識係非大中華地區行貨iPhone Xs Max, 11 Pro Max, 12 呢啲dual physical SIM iPhone 有eSIM 先?

Apple Support documents 一直強調dual SIM dual standby (DSDS), 你可以同時有n卡eSIM stored 不過最多同時有一張eSIM active
DSDS 其中一張至少要喺physical SIM
總之 SIM slot 最多只有兩個, 有 eSIM 就會佔用其中一個
你講可以儲好多張 eSIM, 只係儲佢個 profile, 咁就唔當係一個位
呢啲bugs係咪mini限定 其他機好似唔覺有問題
咁你想表達啲乜?

另外大中華區iPhone 嘅eSIM capability 可以用軟或硬嘅方法閹走 關鍵係搵下佢地有冇呢個零件
唔關事 我前11pro開左low power電量都無慳到
Mini黎講 開左仲食電感覺
中午12點用到下晝6點
用六個鐘都仲有40%電左右
目測可以用到10 11點喎
用到10個鐘差唔多啦
有兩個實體就唔會有 eSIM
有 eSIM 嘅 iPhone 係得一個實體卡槽, 唔係 software 閹唔閹嘅問題

今日由12點用到宜家8點
成日聽歌 睇YouTube 上LIHKG
都仲有43%電
估計唔差電都可以用到今晚12點
今日去士多撚左好耐。。。最後因為無長焦鏡 驚影唔到自己隻貓 所以放棄左 但其實我真係勁中意mini個手感 最後無買到好唔開心
台灣嘅 12 系列, 係有 nano SIM + eSIM

佢幫到你 用咗仲靚過12pro
係呀
咁你睇下我#904 同你#911 講咗咩
點解你咁襟
Moment?
yes 但貴
想平可以買sirui 不過中国出
要長開dark mode
個分別都幾大
其實舊電ok
官方都話會好過6, 6s, 7, 8, SE, SE2
以前啲唔係用Plus 機嘅人咪一樣可以挨到生存到

衹係LIHKG app 太食電同埋而家啲人更鐘意玩多咗電話
又藍又支那

你都係走啦
係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞