[細機撚] iPhone 12 mini 討論區 (7)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
聽電話聽錄音有時都幾覺
一係放比收機佬/旋轉拍賣放咗佢/Apple 機換機
係 我都係聽日錄音個啲發覺 嘩屌啲聲機械人咁款 究竟呢部咩嚟 有冇咁撚多問題
我明,勁似啲街邊買嘅低質speaker
iPhone 7 iPhone X
定係MacBook Air 2020都好過佢
有冇巴絲用mini會用esim 當太空卡?
睇下條木咀一秒 被老世炒撚咗
都仲有心情咁落力係到 幫佢奶媽蘋果Sale mini
所以唔洗猶豫 信條柒頭實冇死錯人
連音質都走vintage路線
不過聽得都清楚 未至於完全接受唔到就由佢
有imei㗎喎 冇可能太空啦
咁係咪用12安全d
你用12只不過係晶片安全性比以往高
被破解只會係時間嘅問題
同埋每部電話都有獨特嘅imei號碼
你用自己真身登記咗嘅sim入電話
電訊商已經有你電話嘅imei

如果你係想當太空卡用嘅 買部太空機啦
但你只係諗住攞esim嘅數據上網唔做任何有風險嘅嘢 當然冇問題
總之放心衝啦
之前我見樓主條柒頭‘’一秒’‘咁落力Sale
先冇錯過咗呢部筍嘢12 mini架炸
有無人部機有時個mon 會無啦啦暗左
較到最光都係暗啲
要等一陣先會光翻?
琴晚禁部電話隻手指發神經一野撩到部野向右翻則落地(腰位)

嚇到賴屎
你咁驚咪過好唒資料之後先放站舊機囉
宜家住係香港已經唔會有安全可言啦
除非係全新機/太空機+太空卡
但佢link咗上咗台嘅sim就已經冇安全可言

仲未計佢本身有download嘅銀行app
銀行app可以攞到電話好多資料
咁如果我用12玩實體雙sim 其中一張係太空卡其實係咪都唔安全?
咁如果我用12玩實體雙sim 其中一張係太空卡其實係咪都唔安全?
基本上已經知道咗你張太空卡係邊個人用緊
喺士多app買係咪出咗貨先會扣信用卡錢?
準備入坑
就算真都冇所謂
反正開心使用中
謝謝巴打解答,諗住玩太空卡,不過mini得esim爭札左好耐出12玩雙實體sim好定mini
其實只要你唔係做啲咩敏感嘢
你用太空卡嘅數據嚟上網係完全冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞