[細機撚] iPhone 12 mini 討論區 (7)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
Trade左佢
想請教下大家
我用開iCloud,每晚都有back up
琴日洗機之前再Backup多一次,
洗完部機再restore番
唔知點解啲WhatsApp記錄,唔係更新到最新,而係兩個禮拜前嘅紀錄
最最最大問題係我啲片同埋相冇晒,完全下載唔翻落嚟,全部灰色晒。但係啲文字記錄就仲有
點算?啲相好多我都唔係Save去Photo...
係呢款呀

聽其他巴打講話係張貼爛咗
之後影相send email去belkin
belkin會send過張新嘅 你自己再攞去士多叫藍精靈幫你痴
冇記錯係因為垃圾whatsapp係同icloud backup獨立
要用whatsapp入面個backup
想換咗隻AirPods pro 呢排開ANC佢會有dokdok聲
想問下11換mini 果啲師兄你地舊機會放出去拎點我諗緊我如果換左我部垃圾11放邊
用緊咩plan

我自己就買咗張$33百佳卡 用部se1放熱點
留返做後備啦
我部6s就多數喺房攞嚟連藍牙喇叭播下歌咁
同埋有啲冇乜必要嘅app冇喺新機download就用返舊機開
幾好
理論上用iCloud backup就會backup埋, 一係個icloud backup唔係最新, 又或者冇剔埋whatsapp.
不過下次最好就itunes + icloud + WhatsApp內置嗰個
12 pro 轉mini hello

除左電量

好似無咩留戀
Se1
呢排係街都撞到好幾個人用好撚堅
舊機一定要留
留返黎遲啲強制安心出殯
XS想換mini,但見到d人係咁話mon黃好卻步
上一部就係se1
一直都覺得冇問題

但換左機之後再玩返部se1
嘩屌 原來個mon真係好撚細
之前一直唔覺
閂左true tone唔黃
同埋耐左反而覺得舒服
係街成日見人用舊iphone都開住night shift
ebanking果堆app用緊舊機
mini好似二奶咁
玩完之後唔會再對大婆有興趣
宜家換係咪要等 無得即場一換一
whatsapp太重要
我信唔過舊雲
一定要backup落電腦
好似要booking
再睇返iphone 4
以前咁用都無問題喇
睇完個post而家狗衝去買
你班友夠啦
搞到我成日開呢個page出來十五十六
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞