[細機撚] iPhone 12 mini 討論區 (7)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
質地係膠?
唔係,磨砂感覺,無咁跣手。
我本身有大貓VS 但大貓銀聯再平啲
以前啱啱出嚟做嘢第一張匯豐卡 啲人話銀聯易批d
我冇銀聯
Btw見冇人講而家12月可以點買最平 分享吓先
不過可能牽涉到銀聯同埋新鴻基 大家不喜勿屌

百老匯promo 匯豐銀聯信用卡 買iPhone 12 mini 128gb $6500
匯豐推廣6%回贈 $390
銀聯卡多$180
Apple Pay俾錢 $120
匯豐卡全中5x賞家居 2.4% $156
(不喜勿插) 東港城新城市嗰啲新鴻基商場呢排做緊銀聯卡簽滿$5500以上,有$200商場現金卷,不過好似每日有指定名額,間間商場名額唔同,我都係買完咁啱喺商場見到水牌,再拎單去換卷
回贈:$846 +/- $200

百老匯promo 匯豐Visa signature 買iPhone 12 mini 128gb $6500
匯豐推廣6%回贈 $390
Apple Pay俾錢 $120
VS卡全中5x賞家居 + 3X VS中類別 3.6% $234
回贈:$744

如果計錯數唔好屌
咁用Visa signature應該最抵
究竟smart battery case 會唔會出?
以咩方式出? 舊款包實?
新款外掛magsafe 電池包?
dbrand係咪冇晒貨 個網寫12/12 come back
btw幾錢+運費
我又唔知喎,我嗰陣一拎機就訂,十一月中訂,依家先攞到。

幾錢就睇吓你買咩啦,佢個網有晒價錢,運費應該USD5-6,但你買USD30以上就免運費。
做乜我右上角個wifi冇左個icon

搞到我仲以為壞撚左
真定假呀
聽聞今個月8號
蘋果會出聖誕特別版iphone mini 5.8吋屏幕手機逿
這次mini會除消face iid 縮短瀏海 增加佔屏率之外 還加入屏下指紋鎖同雙實體Sim咭
午餐肉邊會跟12pro,12 pro max 一樣採用不鏽鋼
設計 機背同樣用上啞面玻璃
顏色會多兩種 貴族金色,藍紫色
電量還提升至3300 MAh
有種蠟青路feel
番工用z fold 2
收工用iPhone mini 太正
見仁見智啦,我覺得ok嘅好過背面咁多指紋。
靚得黎又幾cum 用
所以咪話有bug囉,我果部訓覺都係燒30-40%電,晚晚要用飛行模式先無事
好似carbon fiber好d
想買

但粒電頂唔頂一日?

我用iphone x,岩岩用果時差爆都係勉強一日

仲要長開low battery mode
唔得

係咪只有屌pro max先可以用足一日
我用緊pro max 朝早6點半90%出門口
夜晚8點半返到聖企淨2x%
長時間連登+youtube
同事用mini話100%出門口但3-4點得返2x要差電
痴撚線iPhone

以前啲model邊會去電去得咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞