歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (56) 整好就中1001

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
我身處嘅地方完全冇MAD嘅嘢賣
請問知道打咩keywords會search到類似產品

依家啲工具日新月異我完全諗唔到巴打你所形容嘅呢樣嘢係咩樣

This one
你有冇留返個RUNNER,睇下係咪剪落黎之前已經有呢個問題.
我砌過隻BB8,銀色膠既成型色都有好似水紋咁既問題,
睇真D就好似佢成型色入面有D銀色粉冇溝好咁.
但正常一上色就睇唔到,
你黑色上黑色一係可能同色睇唔到有冇噴得好.
一係可能就係縮膠佢凹左入去,一上色反光度唔同就有紋,
前者就上多幾層應該OK,後者既就唯有消光令佢冇咁覺眼
建議你放大張相黎睇下,
好多Detail,好似太陽能板咁好多細坑,應該冇工具可以整到
想問大家多數去邊度睇高手作品多想參考下人地啲配色
原來PG 78已經有開箱睇 cls
有個台灣佬砌完,幾靚,不過差唔多2000,買mb好過

btw:有冇人知fb個hkgex點入
我頭先睇完, 咁正冇人講
唯有我講啦
https://www.youtube.com/watch?v=Is-0mupKyb8&ab_channel=MR.JOEHOBBY.tv

你拎mb 呢d 大媽成品同自己手作既模型比?

巴打你是咪入錯post
同mb 又難比較d wo

靜係d marking同細節 已經爭好遠

噴埋色 真係不得了
大媽成品
其實MB製作過程係點
噴埋放係枱前, 真係幾年都唔洗睇AV
底褲長期濕

你可以理解做一班大媽收你超平既代工費大批咁是Q但砌好隻模型再用工場既印花技術+溝左膠實到唔正常既工業噴油
我諗應該係後者了
我再用手游咗幾層
好咗少少

唯有搵日試吓消光

謝指教
b社starwar的模型出得好好,
不過又縮膠又水紋唔知做咩春
下次可以上色前研究下,如果係普通水紋,只係d膠入面反左出黎咁既紋,影響顏色唔影響成形,
但如果係縮膠既紋,好似會沿住d紋微凹左落去咁.上色d反光既色就好明顯
我都想做到呢種咁實既噴油
屌...頭先睇到隻MB 大脾入面好撚大個水口
係呢道講HKGEX,你新黎嫁?
有咩特別 好多癲佬?
個個都大師黎(自稱),仲好撚有性格
依隻咁英偉嘅RX78係邊位巴嘅傑作
藍、橙色係邊隻油[img]https://na.cx/i/cvrH9mc.png[/img]
最撚惡頂係班揸住鳩毛當令箭既admin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞