[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(64)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
ALS 唔肯定,但PP AP 果d 我老婆唔識見到都覺得靚
pen pineapple apple pen都多人識嘅 不過都係撈果隻心態嘅"識"

als你拎隻saxonia出去人地可能當你dw
我冇呢隻啊
苦主Here
不知幾想做苦主
呢D辛苦野 我半價幫你啃左隻DW佢
俾你講多次 咩唔保值話?
DW都算
試過拍埋隻Kickstarter度俾人話Kickstarter嗰隻「豐富啲」

DW嘅半價,駛唔駛$200?
kickstarter.....聽到真係好sad
曲線啫,你同佢講返

不過講真,dress watch 大多真係唔保值,sports 先保/炒到
我知買黎都係自用嘅洗鬼理保唔保值咩
不過dress watch冇sports watch咁百搭就真嘅
Black friday 係時候入手多啲straps
冇錢買新錶只好買錶帶保持新鮮感
我老婆反而成日覺得pp,ap 樣衰 als 靚
佢pp 剩係覺得5524靚
成日叫我賣左隻ro 佢
炒款全部都係sports
不過有隻可換帶sports watch 幾好,而家通常都係帶隻piaget polo s跟皮帶,夠smart casual
Ro sports 野,女仔未必鐘意

我帶佢睇ALS saxonia thin (rg同埋copper blue) 同埋breguet 5177
佢叫我下次買錶直接5177完
5177唔係應該同1815比咩
咁認真 我都唔覺得ro同5711靚其他款都冇乜感覺
als同vc就覺得好靚patrimony/overseas
sports/tool watch黎講 撈個類嘅design係幾好(大眾口味)
諗住reverso算 輕輕鬆鬆
配呢條帶好似爭咁D野
送多條黑鱷魚皮. 不過我覺得鱷魚皮麻麻地.
佢既皮帶同扣有待改進, 我轉左膠帶, 都好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞