[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(64)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Countdown for Delay
是但執件單吊西就仆出門口
飛機褸+ 飛機錶
Flieger Friday
我真係唔識儲存皮褸
擺哂咩抽濕防潮珠還是發大毛收場
掉了兩件之後無再買
正, 買比仔仔睇吓先
我冇特別理件皮褸, 係間唔中摸下佢, 俾返D手氣佢
黑色短袖 tee 加件 Uniqlo 好薄嘅風褸
再執隻咸
覺得喺香港唔使著長袖衫... 有咩事加件褸得啦

咪就係126000個堆仲要係36MM
分分鐘行多幾間AD都見到有得買洗唔洗成10個
屌正呀喂
扑鎚價就十個,但買家仲要比佣拍賣行
一般就扑鎚價兩成,至少都十幾巴仙
班有錢佬真係志在叫價個幾下
我已經要戴頸巾,虧到一個點
隻錶好靚,不過都好似幾大…44?
42mm, 加埋個咁嘅復古lug 應該唔會大隻
可能西人巴手幼
係42mm 我手大約16.5cm
同埋有個復古lug其實手再幼啲都帶到嘅
幾好喎,終於有 micro brand 唔係用 mechca quartz chronograph movement
係精工 8R48 外銷版 NE86A
垂直離合加導柱輪

個樣看來算穩打穩扎,仲要係香港錶廠
https://www.burlapwatch.com/product/bp00301/
我仲著緊短袖 夜晚先加件外套
小心佢大個啲拆晒你啲iwc
我最近都見到唔少佢地嘅廣告留名先
8R48 其實真係唔係好駛透背
導柱輪呀,連杆果啲全部遮很住哂
唔講仲以為果粒係 6R15

新手加入機械錶世界

話說想買人生第一隻Swiss Made機械錶,原本打算買Rolex OP 38mm (Rhodium色)簡簡單單返工戴
問咗要排隊, 點知最後佢轉埋款變咗五星戰隊,頂唔順啲顏色咁突破又要食炒,於是搵其他牌子其他款

有日行街見到有個女仔戴住小王子皮帶,覺得佢好型。於是買咗同款但係鋼帶,貪佢易啲打理

入手咗兩個月,感覺良好。諗返覺得決定非常正確
又一個入坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞