[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(64)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
想問而家買PAM係咪去AD walk in會有8折?
如果用儲蓄既5% (例如有100萬 用5萬買隻錶)過唔過分?

利申:睇中左隻speedmaster 比女朋友屌到仆街
問題係你d錢諗住點用(首期/其他)
佢平時d錢又點用,大唔大洗?
都係首期加結婚啦
佢好慳家 而且拍左拖7年都無叫過我送手袋 或者 錶比佢
買咗先算俾完首期要供樓又其他仲難買
幾萬好快儲返嚟啫
Moon watch 當30K左右,5%的話你都有600K+啦
600同630冇乜分別
sorry頭先腦+手殘
難啲,最近都少咗折唔知點解
除非一定要買行,否則搵水貨RR嗰啲先大機會做到
仲以為walk in做到折...收入唔多想買返隻體面d既錶,見pam 754 有3針幾靚仔又只要3萬幾 ps我唔敢買水貨
唔好偷偷地啦
光明正大買左,證明到俾女人知負擔到重好啦
我見巴打都係有心買,認真覆
如果真係「收入唔多」(唔知你唔多嘅定義係點)
建議再儲吓,跟住直接買撈
除非你真係好中意隻PAM啦
收負皮都係咁話
多謝你巴打,真心討論冇話正皮負皮 開心見誠傾下計ONLY

因為見3萬同6萬比較下PAM平好多,
如果PAM3萬我買左返工OFFICE都會捨得帶,ROLEX就未必..

同埋都有個人喜好,PAM特別係754 個DEISGN比較復古味,特別係個線形錶耳,我比較鐘意呢種文靜小小既feel. 水鬼都好靚,只係相當感覺sporty d

其實都冇考慮2手市場價,因為唔會賣,我都好鐘意錶買左唔會捨得賣
個人覺得如果唔駛要PAM嘅Iconic護橋,754粒的都襟睇嘅
戴得耐又換吓帶都OK
幾萬蚊又Affordable

講返要平的話,可能上Chrono24仲好
我係CHRONO買過幾隻錶都冇問題, 最緊要係揀D有實體鋪頭同埋多RATING既賣家
咁真係無咩理由反對喎
不過女人從來都唔講理由架啦
搵到二手無呀? 睇下慳返啲啲
會唔會屌細力啲
咁咁大個人,都係買一隻錶咁大把
都唔係好大駛姐,唉
有啲女人惡起上黎, 買隻game都會插你晒錢
咪就係,結個婚買個樓講緊幾百 k
就咪響果幾十k 鑽牛角尖啦
貼隻錶上來圍下爐
如果隻錶個玻璃面花咗,你哋會邊度換
我有隻精工8年前買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞