[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(64)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
開工錶唔想戴太貴
一萬樓下多唔多選擇?
麻煩曬
賓巴好快手
襟撞又便宜
都不出萬用刀牌同 luminox,
不過 luminox 多數石英
認真 g shock

不過真係想機械錶咪Hamilton
H10機芯用鈦游絲
比普通/矽游絲叫襟撞少少
刮就冇得搞 花硬
呢隻抵玩 但46MM 最好試左先網上訂
就係戴緊咸美頓
不過想知機械錶係咪定時定候要上油定咩
而家戴上手 成日停
搞到都冇咩點戴
唔該曬 幾好睇
每日帶就唔會停 由其你返地盤郁咁多
而家咸仔多數都係80小時動力

試下上滿鏈再帶上手
如果重係會停就要入廠保養下了
經過今次許智峯單野,係時候拎錢買錶走資
我比較建議買加密貨幣的 stable coin
當然錶都得啦
開citigold.
好耐之前有個 HSBC 離岸,不過而家已經冇咗
同埋呢啲冚家鏟銀行亦唔想再用
開咗 Firstrade,趣趣地都係美國離岸,擺到下美金,仲可以申請 debit card,短期內都夠做
買加密貨幣會唔會銀行block你咁大舊錢唔比出?
未至於嘅

但大筆資金進出向來應該謹慎處理
唔係買唔買 coin 嘅問題
我就開左REVOLUT, 希望遲D有存款保障
MR-G
係囉,咩謂之成日停
除了香辛狼錶友講嘅 Powermatic 80
舊啲啲嘅芯就44個鐘鏈
你不如貼你果隻咸仔上來睇下
陳年舊錶撚
呢個真, 以前細個見到有d 師傅戴赤銅, 果陣一睇就知好野
我有 Hsbc expat,但我大部份錢都係放 Charles Schwab 買美股,其實放錢入 bank account 如果無投資都係嘥氣,因為就咁放舊錢喺銀行連通脹都追唔到Firstrade 開咗但無用過。而家諗緊將 5% 身家買下 crypto,都係一種走資方法,拎住隻 cold wallet 去外國一定有方法換返 cash。
cold wallet 走資其實好好
一隻 USB 已經可以擺咗幾十萬 USD 嘅 stable coin 喺入面,已經非常適合
個款有點似後來的GST

WFH 真係好撚煩,拎漏少少嘢又要仆出公司拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞