我朋友搵公司寫 app ,間公司起唔到貨,應該點幫佢?

172 回覆
11 Like 106 Dislike
你以為啦
條友連server hosting都唔識
你叫佢出doc比人寫frontend?
1.對家唔俾server access好正常既,有其他 project係上面,驚俾你玩死架嘛

2.有趣地你同朋友係已經攞到 source code係手,咁交貨有冇標準

3.合約上有冇寫點俾錢,分幾多期,就日子定開發進度係點

4.佢俾得 source code你地, 如果無俾晒錢損失都唔太大既

5.睇來個app 都係罐頭改出來,直接睇下有冇相近替代品,直接用就得,除非有非 customize 不可既功能,唔係市面上搵隻用住先
唔係嗰間,係一間2017年成立,網站以 .pro 結尾嘅公司
咁你開名啦屌
missio
個官網都係template 都敢用
30萬當買個教訓啦
個「官網」流到
點為之流?我係 php web developer 都唔識「鑑賞」喎
我想用最短時間整個網站,都會寫幾個 html 駁個 API backend ,然後 down 個 theme 直接用嘅啦
咁撚樣都開到單 床單黎架?
未過production 就寫過算啦
用php 做底嘅濕鳩CRUD application都收成300k , 仲要起唔切貨

如果唔要求靚ui design, 熟手嘅2,3條友都已經搞得掂,呢啲錢真係易搵,係咪香港先有得咁玩?

利申:it狗一隻
wordpress wix 自己裝好過啦
做生意30萬就咁就簽
300K比我做啦,一定交到貨
我280k
寫個app 500k起跳啦 貪平濕鳩公司怪得邊個
成個網公司 INFO 無 showcase 無
得個價目表 10足10強國D 呃人網
連 contact official email 都無要用 whatsapp
咁都覺得無問題
執左佢算啦
靠IT 賺錢但冇founding member 做dev (如果我冇理解錯)
RIP
呢個真笑到369
樓主仲要做pho web
垃圾人搵垃圾公司做垃圾app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞