今際之國的有栖 12月10日係Netflix 上啦

1001 回覆
139 Like 9 Dislike
一層member都係睇到㗎 唔想劇透要4層
套野係唔錯既

但呢類劇情都有個問題,就係個結局永遠都係格硬黎
作為日日打機無運動嘅宅男 去程一粒鐘跑8k 都唔難嘅
但回程抬住部車 再入油 揸返架旅遊巴過去
有 帽匠
睇戲唔好駁戲
幾好睇套野
實有人屌 劇情同漫畫點點點

但d 製作大到
d 角色又正
睇到第三集
其實係唔係無解
唔明點解等死都唔拆左個頭盔佢
都啱嘅 反正都決定咗比條命有栖
其他幾條友應該試下暴力拆頸圈
條女明明唔想架
西痕累事
唔群埋個跛腳毒男咪冇事囉
佢應該係想拉攏張太先俾佢屌反正都唔係第一次
不過撞正紅心7個game本身就係揀一個生存
下季一定要拍水雞除衫嗰幕
紫吹比上司屌博上位係真人版新加嘅設定
苅部嘅求婚戒指印象中都係漫畫無嘅
佢哋求生嘅理由越多越強
到最後被嘴遁說服犠牲就越牽強
岩岩睇完netflix D囡囡好好J
BTW, 真係諗唔到紅心7唔死人解法
冇解
好多game都係設定到只可以一人clear
劇有到改得非常好既係
韮木條撚樣應該真係死咗
點解咁估係因為
原本粟國贖罪 同 解心結都係喺 葵扇K到
依家似乎係要粟國殺死韮木 當贖罪(不過解心結都係做唔到)
粟國武力最強,一定殺得死韮木
加上粟國同賣帽人講就快壓唔住韮木武鬥派,某程度都係迫癲賣帽人既因素
所以粟國殺死韮木係必然,死咗係好事

而漫畫入面,韮木係智力型
初見有棲時都有表現出係有d腦、再之後既梅花K都有幾大既表現
但除此之外仍然係個唔知做乜撚野 彈出彈入TK既搞屎棍
劇入面韮木冇show過任何智力,只係單純一個on9中二柒頭
咁邊個代替韮木玩梅花K呢
係白毛
原本佢唔係同主角一行人一齊行動
依家結尾睇黎係白毛入隊玩梅花K
成件事會睇得爽快好多

粟國就應該唔會死,要解心結
葵扇K原本係外傳,但都幾好睇,新角都唔錯
假如兩季做唔晒,應該會做埋
咁作為最強武力既粟國必然唔可以死,唔係就冇其他體能型夠料打葵扇K
真人劇粟國中左咁多槍
衝入火場大爆炸都唔死講唔通wor
理論上紅心game係玩人性、信任,唔係真係要葵扇game咁要死人
而漫畫心game有提到既有心4、心10、心J、心Q,呢d理論上真係可以唔洗死人就過到
所以心7未必冇方法
上面話鏡反射有機會係解法之一,但唔知邊到搵鏡
佢借咗漫畫打葵扇K呢段,結果粟國就冇死既
漫畫粟國有句 個天都殺唔死我 冇野殺得死我
粟國先係親生仔
可能真人版又改呢
睇落中成4 5 槍
除非打中哂手。之後話佢體質異於常人
入面係有醫生,切腳後完美止血既程度都做到,區區幾粒子彈唔係問題
依家第一季,最多都係改下角色設定,冇新加原創角色
按同樣邏輯,假如粟國死 但又冇新角色
現存體能型得水雞、女主
冇架喇
除非唔打葵扇K
但套野咁收得,做三季都好可能
睇左小小漫畫
紫吹好撚正
咁早死真係可惜

三吉都好好j
漫畫靚女大波 冇乜機心
劇果個變到淫 重機心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞