今際之國的有栖 12月10日係Netflix 上啦

1001 回覆
139 Like 9 Dislike
有無同類型劇集推薦鍾意睇劇多過動畫 最後先係漫畫
Liar game睇左好正
跪求推薦
分四種game咁有棲咪強喺心理game
你自己搵下 全部網人設都係話有棲心理質素極強,擅長紅心game

成套野唔係典型鬥智類生存遊戲,反而主題其實係描寫有棲既心理變化
強調有棲心理雖然強大 但因為種種經歷而有缺憾
由空無一物既廢青 透過經歷game 呢個渠道 點樣成長
點樣面對自己心中黑暗 去解答who am I, why here既問題,到結局搵到存在既意義

誠如神之所說垃圾嚟
依套主線係生存game,咪一廂情願要人地鬥智,係鬥智既就唔洗殺人,賭錢咪得
漫改係咁
仲要日本人d演技好多都幾誇 少尷尬
但同樣漫改既marvel又自然好多
對比其他漫改
呢套都算無咁中二
係揸槍穿脷環果條友嘅演技特別誇同中二
一日追哂
好撚正
Captain Marvel好中二喎
龍珠咩屌
on9程度都好似
樓主 pin this
劇透呀老細
實境平過CG 好似係
好想俾三吉彩花踩
條腿
岩岩睇完第三集
真係得呢一條路?
睇個奸角女女女女主角之前講咁大堆野,就知佢肯定比人反殺
女主角係套劇個樣吸引過硬照
紅心10隻game,粟國屠城個理由好似夾硬左D,同埋想攬炒其實學韮木燒曬成間酒店就搞掂本身隻game 有安梨鶴奈可以好快完game,game holder 無理由唔首先對付佢
set 得做遊戲型 就點都要去"諗"點樣嬴
要"諗野"既時候就點都牽涉到智力既較量啦
梗何況呢套野係有"玩家"同"出牌者"兩個對立身分
仲諗住有野可以唔使咁樣
劇入面有棲有講馬頭面具視線有限
但講完就算 其實漫畫有利用佢呢點 同時描寫有棲心理世界

我啱啱睇到第三集個陣已經覺得呢套野好痴線睇完之後追埋漫畫
漫畫弊在主角由頭到尾都只係 心灰 振作 心灰 振作 心灰 振作 無限 loop
最尾 Queen 講既野係非常有意思
但係前面根本鋪唔到出黎 搞到件事好空泛 support 唔到
作者上一部作品 咒法解禁 又差唔多情況 有野想講 但講得突兀 present 唔到
所以作者之後本身都諗住唔落手畫 做原著算 不過最近又畫返續作
希望佢可以再進一步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞