[馬災lan ] 曼聯終極FF轉會窗暨香港獨立及黑警國安共產黨死全家吹水區 [1087]

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
佢唔會冇天份啦
佢係波牛+天才
佢去左阿狗之後仲伏
水野朝陽復活
慘到
我養佢
https://twitter.com/HemmenKees/status/1330307102309539858

條友搵哂馬仔同Cavani d 走位出黎對比:
- 馬仔頭十分鐘發夢,完全冇走位冇搶點,好撚垃圾
- 之後其實有少少進步,但
a) 有好幾球佢跑身後,但隊友冇俾/俾唔到
b) decision making 問題,應該要跑身後就走去迎波
c) 拉後/拉邊迎波之後唔識跑番去中鋒位,如果bruno 同福冇插入中鋒空位,就會令中間真空
d) 有唔少時間都係散步同睇波,冇urgency

上面幾點同Cavani 比較:
a) 唔知關唔關對面壓前咗多咗空位,Cavani 跑完位好多時都俾到
b) Cavani decision making 當然好d,但都有進步空間
c) Cavani 都會拉邊,但佢拉完邊之後會高速走番入中間。同埋出咗VDB 之後,VDB 會補中鋒位
d) Cavani 冇波在腳個陣會不停遊走搵機會

我覺得如果要繼續出馬仔打正前,首先當然係佢decision making 要進步,但都要有隊友配合
如果尋日出普巴,有幾球馬跑身後普巴有能力俾到,Fred同馬迪就差少少
馬仔拉邊回後個陣,bruno 同福要多d 插入空位,尤其係福,左邊有telles 佢可以收入中間d
同埋個戰術俾人睇穿咗,舊年進攻差都仲可以靠防守,今年防守都冇埋
呢個正喎
條友分析得唔錯
馬仔完全好似冇心機鳩踢咁款
卡叔時間太少唔係好夠睇到點情況 但佢出黎真係好過馬正差好撚多

上面提到會入返補中鋒位既人有福般奴VDB
福頭就基本上係似本身一定要補入去都淨係一時時補位
但VDB同般奴就真係意識好 係唔知妹而家仲做唔做得返
如果正路真係要般普馬達VDB 輪住出兩個
一個出到波一個走到位
上場波又係馬達射到人手先刷到12m
老實講 福馬調轉位踢啦
福狗對rb 個場 中鋒踢得算唔錯
有卡叔同IG佬正前好過福狗啦
起碼真係有個支點停到波先 福狗衰唔穩定又成日走左去想造波
你有冇睇哂先上面條友d cap 圖先
馬仔全場都跑咗6/7球身後波,但中場俾唔到都冇辦法
當然佢好多時都仲係散步、hea 跑,但overall 黎講唔係完全冇心機鳩踢啦

就算係球手球,都係馬仔跑前柱接應,對面先會情急之下手球
卡雲尼啲走位同停波真係世界級
福馬兩隻狗真係做唔到一半
Manchester United are closely following Marcel Sabitzer of Bundesliga outfit RB Leipzig

[@JanAageFjortoft]
上場馬達個位置都有問題,以往係經常性咁四圍跑,但上場上半場頭段都長期偏右,係下半段先有走去左邊。
所以又變得無人郁咁
冇睇哂咁多張但我有睇場波呀麻
我知佢有試過幾次但真係唔夠 同埋成日一做少少野之後就企係度 唔會博命
唔會一試隊友比唔到就即刻返中鋒位呢下都夠大鑊啦
等到我地幫人起機係100%嘅波
又買中場
阿妹
呢條友歐聯都派唔少膠喎
錫菲聯係入波少失波少嘅球隊 上年套戰術喺英超其實幾特別 時間耐咗戰術被睇穿 其實由上季復賽開始已經watt 今季係keep住姐
我曼就快冇歐聯打 唔驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞