屯門樓討論 (11)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
你睇過嘉悅未?個廳同個房都好細
實用還實用,但好侷促
海典扣左露台實用面積都唔算大
南浪則雖然西,但因為夠大 所以好闊落
雖然支那發展商麻麻地、但整體黎講南浪成交量係三個屋苑最多,睇得出普遍大家都中意大則既單位所以個價一直好好硬正
由悦湖搬去兆安留名
搬左之後 前後感想係點 樓宇質素應該差唔多
但環境差好遠 一個方便啲 一個遠離煩囂啲
兆安好方便
行去市中心又快
行去安定又快
我就係上個月尾睇過呢三個屋苑先得出咁既感想
嘉悅2房465實尺同3房個隻則個廳係四四方方好大好實用
海典係呢三個屋苑中唯一有露台,廳細咗但多個露台得閒出去坐下透下氣,但都係睇各人喜好
南浪實尺大,但鑽石型廳真係唔太接受到,如果直廳既主人房有個弧形但起角既窗台,個玻璃仲好似比d膠水透咗入去
但老老實實,實尺大其實每尺都係錢
Lm
我都有睇過
海典比個露台同廚房食左好多尺數
搞到兩個房勁細 特別間細房 基本只擺到間床
超方便 搬唔返出去屯門其他地方
其實南浪平均大海典15%左右,呎價就平返10%,一來一回lumpsum 其實唔會爭好遠,但學上面巴打話齋,南浪無露台,拉埋呢點內櫳就爭咗成百呎,亦因為呢100呎,南浪就算鑽廳都無乜大問題;有啲家庭直情間開個飯廳當兩房半咁用

利申:唔係覺得露台無用,只係細單位應該優先將呎數𠝹去室內
搭巴士一定有位坐,村巴班次加路線又多
買餸又方便
咁又係,要睇本身係家庭定係淨兩公婆住
我有個小朋友同工人姐姐,所以而家都諗緊南浪定嘉悅好,一個就實尺大,一個就則比較上實用
想搬去景峰,係咪山山比較好?
最重要係悦湖之前個坐向唔好無太陽,成屋都好大陣味,依家兆安好好多
大家點睇卓爾居?
你咁多個人嘉悅要買到3房先夠用嘛?!如果budget 到就嘉悅三房最平均,budget 唔到就南浪兩房好駛啲
8750已經3厘
如果整返個圍牆就好 啲外來人成日入黎打波
舊左啲 但個價好硬
西鐵巴士都要行返去瓏門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞