屯門樓討論 (11)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
接管左咁對啱啱買左又用佢哋律師樓嘅買賣方會有咩影響?又可以點做?
Lm 學野
黃馮律師行涉挪用客戶款項 律師會接管並報警
http://news.now.com/home/local/player?newsId=417819&refer=Share
已瀨,下星期成交,簽曬按揭,黃馮收皮,銀行未放款
咁大獲
如果賣方死都唔肯係咪撻得
律師樓都係揀大行穩陣啲
屌我都奶左野
我換樓,賣樓好彩尋日收左大訂,bank in埋
買果度,SPA date左今日,今朝律師樓將大訂送去對家律師,下午就比銀行戶口都封埋
估計就算對家律師今日入票都cash in唔到
你點算? 我今日收到消息,即刻聯絡接管律師樓(徐伯鳴劉永強律師),都搵唔到人
法律規定律師樓要買保險

理論上真係業主有權當你違約
係有權,好彩嘅係近排個市前景唔算明朗,如果業主真心想賣都應該同意俾多2星期你,好過再等多次輪迴
真係未必放,試想下賣家係樓換樓,佢同你一樣大鍋
佢唔等你咪仲大鑊,再簽要再等多最少個半月先收到錢
而家有好多連環船case,唔係佢想唔想殺你,係佢唔殺得你
然後第一個又要等律師樓派彩先有得賠,你再買如果貴咗又有無得追?貴咗但爆壓測唔夠首期又有無得追?利申,真係唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞