屯門樓討論 (11)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
屯赤剛開左,聽講有d之前有心放業主即刻觀望。
其實呢個消息一早都知,一早反映哂啦。
旺角個邊
我諗無,律師個邊唔係幾上心
諗多左, 律師樓點會幫人轉水電煤
律師樓只會幫你出信通知差餉物業估價處
唔係嘅,如果管理處接受嘅話,有啲律師樓會同你轉埋管理費

水電煤唔係上網攪得掂都係喺曬屯市攪,無難度啦
管理費係一定會轉wor, 因為成交都要轉管理費按金, 維修基金,
但"水電煤" 呢三項真係未聽過
由掃管笏,青山公路去到安定,友愛,唔少居民會去置樂買餸買野食野。
1)因為置樂有個大街市,價錢比得上新墟街市咁平
2)置樂多食店
3)置樂多野賣
其實一講置樂,大部份都係諗起置樂花園,其實正野係山邊果堆屋苑,有曬住置樂方便既好處,但少左嘈既壞處,而且山邊果堆私樓真係超平,1萬呎左右,而且開則一般都好正,又大。
對面仲有直資小學玄圓。
要講置樂唔好既地方係,一來係舊社區,真係比較殘,一般都接近30年樓,二來係冇輕鐵,要坐k車接駁。不過住開置樂既,應該少坐k車,因為行去華都都係5分鐘左右,但要去西鐵站就要行成15分鐘,咁就會坐k車。
最後,置樂有一座公屋準備起,原本全私樓加居屋既社區突然多左一座公屋。。。但井上村果4座就俾屯門區議會停左,應該未必起得成。
即係walkin 門市搞都得?
好,mark 低先
問清楚係用石油氣定煤氣喎
井上村果4座公屋落實左
我係話原本成個置樂區係私樓加居屋呀,遲下就會多左一座公屋。
安定係要過橋,不過講起安定,屯門好既中學同小學,就係果度,梁銶琚,呂祥光,胡小,行過d友愛就有陳瑞芝,譚伯弱,何小。
如果有小朋友,又想住屯門,又想方便返學,又想住私樓,置樂山邊果堆係一個選擇,當然有米d就可以睇堆南浪海典果邊。
其實區議會好似冇乜實權 通過咗都冇咩特別意思
屯門大把地唔起 係要迫爆市中心
我諗最少俾d阻力政府,等件事冇咁易成,對其他未起插針樓既地方都係一件好事
其實住新界都知,大把地,一望無際,都唔明點解死都要攪插針樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞