2021 CU taught master

1001 回覆
6 Like 17 Dislike
介唔介意分享下咩background?
開左group, 歡迎大家join
https://rebrand.ly/cuhkpg
你係幾時報?
sor柒左
有冇巴打收到 data science and business statistics interview
Online ref letter對方會幾時收到?
如果佢收到但係唔填會唔會cancel?
我個ug aus讀,no hon唔知收唔收
幾時報的? 可唔可以講下無本身咩hon或者background
報咗Corp Comm 十二月頭報交齊嘢 但referee1月頭先submit
想知大約幾時知收唔收?
Bachelor in?
係咪番緊關事嘅工?因為me文院 仲要今年先grad
呀 其實好多嘢我12月頭交晒
但cu set deadline 比referee 係7/1
跟住有兩個好早就填咗 另一個就4/1先交
本身係諗住佢計我1st round
啱啱打上去問佢
佢話依家所有round當一齊咁睇...
勁有禮貌問佢嘢 佢好似唔太好脾氣咁答 11-6月期間派offer
最遲6月派...
因為呢科又唔require交其他嘢
自己文科出身 2nd up
諗住交多少少嘢博下
仲up咗份cv & personal statement 當額外資料 但唔知佢會唔會睇
之前我都email問,好串咁回覆,再問會slow down個application
Transcript deadline前已寄到cu我見
但corp comm本身唔係唔require cv & personal statement咩 雖然我都有交到 但本身係以為額外嘢
我報另一科global comm就寫明要交500-800 eng personal statement咁
同埋我真係其他嘢12頭一個星期交晒
但佢set個referee deadline遲 又唔好意思催未交個個professor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞