輕小說綜合討論區(2)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
加多個 BW已上架 Tag
方便推坑
睇到舊約完就冇睇了
睇到新約唔再追
追完舊約 睇多幾本新約就斷咗
每集都多成堆角色出嚟 睇到頭都爆埋
角色多,名又難記
睇到打完世界大戰就棄左,新約舊約都唔記得
最深印象應該得返英國篇同暗部篇
世界大戰都唔記得晒
東立 11月26日 新書

新約最尾打黃金黎明幾撚多人出嚟,完全唔記得邊個打邊個,淨係記得濱面同一方都各執到條女
到睇創約又要諗番邊鬼個係安娜同聖日耳曼
刀劍ok啦 睇完UW動畫直接駁去睇小說算 反正都係搞笑
魔禁淨係新約都廿幾本 諗番起當初睇頭嗰幾本講木原同搗蛋鬼幾痛苦
香港有得買涼宮未
刀劍睇SAOP當閃光彈睇其實都唔錯
#賀
《#彈珠汽水瓶裡的千歲同學》獲得2021年「 #這本輕小說真厲害!」文庫部門第1名!
秉持助人美學的頂級現充‧男主角千歲朔,也榮登2021年度男性角色第4名!!
現在就跟著小編複習一下,這本在日本甫上市便宣布再版的熱門名作吧(๑•̀ㅂ•́)و✧

💙💚💛如汽水瓶中的彈珠般熠熠生輝──💙💚💛
💙💚💛現充視角的青春愛情喜劇,閃亮登場!💙💚💛

『五班的千歲朔是亂玩女人的渣男』──儘管在校內匿名論壇飽受抨擊,高居校園階級制度頂端的超級現充‧千歲朔仍不受影響,率領在容貌、個性上各有優勢的現充少年少女們一起升上了新的班級。被推舉為班長的朔透過自己的計策及發言力,開學第一天便在班上營造出融洽的和諧氣氛。然而班導師卻指派了出乎他意料的任務──說服莫名拒絕上學的同班同學‧山崎健太重新回到學校。在說服的過程中,他答應協助足不出戶的健太脫胎換骨,然而,成為現充的挑戰並非只有改造自我,還有來自外界的各種壓力──
  介於夢想、友情、愛情的愁思,時髦現充與陰沉阿宅,一同揮灑猶如寶物的青春時光!

💟►第一集全台熱銷中!
💟►第二集銳意製作中!
好辛苦先睇得完 睇緊途中發現唔係咁啱心水 係咪得我一個有咁既感覺
當學野
學現充野真係要唔少毅力先得
見佢攞第一有啲興趣,但係佢個簡介真係好一般,即刻唔想睇

其實試唔試得過?
個人覺得一般 唔係太代入到 可能因為主角係現充 不過唔同人睇應該唔同感覺 試下睇第1集先再決定比較好
約定的夢幻島
套野唔係唔好睇,不過真係代入唔到
我毒撚睇呢個現充主角,感覺好似條條女都俾個現充主角ntr左咁
寫咗個app 可以係唔同平台搵書

圖書找尋器
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ntw_20.search_book
巴打少癲
BW 11月27日 新書

角川 12月新書
小惡魔學妹,改返正式翻譯名先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞