輕小說綜合討論區(2)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
好似係第九卷尾第十卷頭?
第十卷
btw納姆露絲好可愛
天使好正,又要等
飛船係第九同十卷
未睇之前已經估倒會係以呢個方式完第18卷

但最大問題係:
bw有錢未用哂
打折買下書 好多漫畫打折都幾平
CLS 漫畫, 女主係男主屋企裝cam

呢套同手機俠有得揮...
碌個一蚊入嚟先
搵到呢本 應該唔會輸

疎遠な幼馴染と異世界で結婚した夢を見たが、それから幼馴染の様子がおかしいんだが?

東立 1月4日 新書

多數係web版紅咗之後先出文庫版,出得文庫版多數web版更新都會放慢甚至停低

兩者通常唔會好大分别,多數係改d鋪排,執下bugs同加筆咁
web版一般會比較鬆散同流水帳

都有d作者會由頭重新寫過咁濟,少數會改到web版開始追嘅fans都頂唔順 (e.g. 異世界迷宮最深部為目標)
好多去到文庫版會改劇情...
爆肝工程師咁, WEB太長太流水帳, 同作者身體出問題, 佢打算提早完結, 不過佢拆後宮係我CUT佢既原因(因為改走我最鐘意既角色)

又好似轉生史萊姆咁, 文庫版大修大加筆, 又不斷更新設定, 中後期仲加咗好多新人物, 甚至故事走向由於某D新人物而唔同咗, 算改咗大部份半既劇情

如乙女GAME路人咁, 有加新人物同追加新設定, 去到近兩期直接開始改劇情, 同一作者另一套惡德領主就第二期就加新角, 唔知對劇情有無影響

不過呢D通常都係業餘或者原本業餘作家先會咁(有例外, 如29歲果轉生異世界果套咁就近乎直接出...可能有修改文筆之類既但我唔肯定...記得佢劇情無大改)

專業如內藤果套異世界悠閒農家就幾乎只係加一兩章新章節就直接出...
漫畫左下果套好正,動畫化了
等BW 30倍點數
之後先買 先HKD$7本 好抵屌
各位巴打我又黎問劇情
有一套野好似有個奸角有座城係佢
佢可以望到晒入面d野 (唔記得係用人哋隻眼定點)
條友撩主角挑機最後比主角整盲咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞