輕小說綜合討論區(2)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
さよなら異世界、またきて明日
有無人睇過
東立 4月26日 新書

角川 4月26日
https://fb.watch/56pF85C4JE/

★單身上班族奇妙的同居生活突然展開,與兩名JK共譜溫馨的居家戀愛喜劇。​
★日本連續再刷!話題沸騰中!​
★入選第29屆Fantasia大賞的作家福山陽士最新力作!​
​ 
由於父親託付,單身上班族駒村必須暫時照顧​
過去關係疏遠的表妹──打扮時髦的女高中生奏音。​
為生活急遽改變傷腦筋的駒村在下班途中遇見了離家出走而無處可去的女高中生陽葵,​
沒想到她竟然也硬是住進了駒村家中──​
問一問
如果想係BW成套書買 (例如地錯或者魔禁果D十幾廿本既長篇)
應該特佢一次話XX折買滿XX再X拆呢種好呢
定係等佢幾十倍點數UP果陣一本本咁買用點數扣數好呢?

唔急住睇, 只係想丟咗屋企果堆實體書買返電子版
其實30倍點數 唔使一本本買

例如: 150 + 100 就會比返 60 + 30點你
計點數係每本計
40 + 130 + 40 只會比返 0 + 30 + 0

你可以有點數個時計下
想睇NTR小說嘅話
我強烈推薦呢本web 版

https://kakuyomu.jp/works/16816452219275901803

学年一の美少女で自慢の幼馴染が親友に寝取られたので復讐します!+ 【番外編】

建議只係睇頭兩章,包埋ending
問個有趣問題

由於代理小說進度只翻譯1卷
而動畫已經完了這一卷
下一話已經是開新一卷

1. 你會選擇等小說還是先看動畫?
2. 你因動畫才入坑小說 你會先補完小說(所有代理有出的)先看動畫,還是先看動畫
我(多數)會補小説先
有代理就直接買,冇就睇日版翻譯/web
等中文版代理出再補買

通常一話動畫內容唔多,讀小説唔會慢過動畫
所以一路補小説一路等睇動畫
要做到同時睇 首先你要冇書債喺身
實情係已經堆書堆咗好多未睇
(由其開始買電子書後)
乾脆乜都唔理睇咗目前最有興趣想追嘅先
好彩書償使唔畀利息
每次都限制唔到自己 讀要快過買
BW 5本75折

不做人
東立 5月5日新書
我係買 普通磨砂返嚟包
東立 5月6日 bw 新書
睇到第六本書封面

東立5月7日新書
主動模式的老婆正啊
多左咗獸耳 睇咗好耐 但隻眼係一樣色
到底係佢老婆定其他人嚟
輕小說 & 漫畫綜合討論區(3)
https://lih.kg/2519838
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞