輕小說綜合討論區(2)

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
角川 12月10日 新書
之前有套咩身為當紅輕小說家,好似重長
BW 12月11日 新書上架
東立 12月11日 新書
身為前貴族大小姐兼未婚媽媽,女兒們太可愛了就算當冒險者也一點都不辛苦

明明已經從最強職業《龍騎士》轉職成初級職業《運貨人》,不知為何仍然備受勇者們的信賴

有冇ching知呢個咩嚟
可以入去website 睇下
https://lnexpo.kimirano.jp/
想親身去睇下 不過唔知到時去唔去到
留名,近排睇左"回答我吧 關於學長的100個問題",又係甜到痴線
都推呢本,但BW冇上。
"請把我當成妹妹,給我超越女友的愛。"
(非實妹,沒刀片)

我──真島圭太,居然得到了夢寐以求的電玩公司提供的高中生工讀機會!天降的奇蹟讓我樂不可支,工作內容則是……為了打造出最完美的妹妹角色,要我成為「出租哥哥」!?

而且,和我簽約的妹妹是學年第一的美少女……平常總愛找我麻煩的片瀨初葉!?她肯定會欺負我!當我這麼以為的時候──「只、只要成為妹妹,你就會疼愛我了吧……?」

跟她抱抱、陪睡,甚至一起洗澡也沒問題!?妹妹模式的初葉對我百依百順,喜歡黏著我撒嬌,和我的距離也超級接近!?「圭太哥哥……我最喜歡你了。」既然是兄妹,會說這種話也很正常……的吧?祕密的兄妹契約,火熱的戀愛喜劇!

東立 12月14日 新書

BW 12/15-12/17​ 全館最低66折​
幾正咁,bookmark先
輕小說《異世界迷宮裡的後宮生活》電視動畫化進行中

東立1月預定新書
呢套, 原著小說版三流...但漫畫版超一流...
千歲同學睇到第三本, 第3本屌打前面2本
第2本覺得劇情唔太合理
角川 12月16日新書
我有啲想睇小說版
但冇代理
萌王小說都好垃圾, 漫畫唔錯
史萊姆果邊相差無呢套咁遠...起碼文庫版修正過易睇咗好多
我算係原作黨,除非原作好差,否則多數都會睇原作,萌王係第一本放棄左睇小說
以異世界書黎講萌王都算唔錯了, 我仲接受到
仲有買比較出名應該有無職, 美食家, 惡德領主, 八男

斷咗停買既有爆肝, 強奪者, REMONSTER, 軍事宅, 月光下導中, WORLD TEACHER等等...REZERO(買到第三部)

停咗一期既仲未買新就斷既有異世界轉生騷動記

仲有堆買咗一本就無買既唔計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞